Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα (Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019), κοντά στις 750 μονάδες (από τις περίπου 600 μονάδες των αρχών του έτους)

Ο ΓΔ σταθεροποιείται σήμερα (Πέμπτη, 4 Απριλίου 2019), κοντά στις 750 μονάδες (από τις περίπου 600 μονάδες των αρχών του έτους)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική θεωρούμε και την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ αντί να διορθώσει ουσιαστικά την τεράστια άνοδο +22% από αρχές έτους ή +7,50% από χαμηλό Φεβρουαρίου, αυτός, ο ΓΔ,  κρατά τα μεγάλα κέρδη σημειώνοντας αυτή τη στιγμή (3.10 μμ) ελάχιστη πτώση -0,30% (στις 747 μονάδες) ή άνοδο +0,30% από το σημερινό άνοιγμα των 10.35 μμ, με μειωμένο τζίρο (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ οι ευρωπαϊκοί δείκτες επίσης σταθεροποιούνται στα υψηλά έτους 2019.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, η τάση του ΓΔ είναι έντονα ανοδική έχοντας σχεδόν φτάσει σε υπερβολές που επιζητούν βαθιά διόρθωση ή παρατεταμένη οριζόντια παγίωση ώστε να χωνευτούν τα παρόντα επίπεδα των 720-750 μονάδων. Η διόρθωση αυτή θα μας αποδεκτή (όπου δεν θα πουλήσουμε) όσο ο ΓΔ δεν θα διασπά καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα του – Χαμηλό 2-3 εβδομάδων  που τώρα βρίσκεται στις 708 μονάδες.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 708 μονάδες, εμείς θα είμαστε πλήρεις μετοχών.

Μετοχές

Παρά το αρνητικό πρόσημο του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς είναι αυτή τη στιγμή οριακά θετικό με τις ανοδικές μετοχές λίγο περισσότερες των καθοδικών ενώ 5 μετοχές, οι ΙΝΤΚΑ, ΙΝΚΑΤ, ΙΝΛΟΤ, ΑΒΑΞ και ΟΤΟΕΛ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με 2 μετοχές, τις ΕΛΠΕ και ΙΑΤΡ που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : είναι η ΙΝΤΚΑ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας, +8,80% αυτή τη στιγμή, με μεγάλο όγκο 300 χιλ τεμαχίων. Όμως η μετοχή είναι σχεδόν υπεραγορασμένη και δεν διασπά ανοδικά κάποια έγκυρη αντίσταση ώστε να δώσει σήμα αγορών , οπότε όσοι επενδυτές την αγοράζουν σήμερα, βασίζονται στην ελπίδα ότι η μετοχή θα συνεχίζει να ανεβαίνει λόγω ορμής.

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών / πωλήσεων με διασπάσεις ανοδικές/καθοδικές έγκυρων επιπέδων αντίστασης/στήριξης αντιστοίχως.

Όμως, αρκετές μετοχές σημειώνουν νέα υψηλά έτους όπως οι, ΙΝΤΚΑ, ΑΒΑΞ, ΟΤΟΕΛ. ΓΕΚΤ, ΑΝΕΜΟΣ, ΕΛΛΑΚΤ, ΒΙΟ, ΕΧΑΕ, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Πολύ κοντά σε έγκυρες αντιστάσεις κάνοντας εύκολη την ανοδική διάσπασή τους  είναι οι, ΣΕΝΕΡ, ΜΠΕΛΑ και ΣΑΡ.

Οι όγκοι σήμερα δεν είναι μεγάλοι και μόνον μια μετοχή, τα ΕΛΠΕ διανέμονται (λόγω αποτυχίας διάθεσης μεγάλου πακέτου από Ελλ. Δημόσιο προς θεσμικό επενδυτή) και, αντίστροφα,  μια μετοχή, η ΙΝΤΚΑ, συσσωρεύεται (για άγνωστο ακόμη λόγο).

Η ΕΛΛ έκοψε σήμερα μέρισμα αντιστοιχούν στο 3,30% της τιμής της μετοχής η οποία χάνει αυτή τη στιγμή -2,30%.

Ο ΔΤΡ σήμερα διορθώνει ελαφρά -1% οπισθοχωρώντας προς τις 600 μονάδες (αυτή τη στιγμή στις 606).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text