Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Εργο 118 εκατ. ευρώ στη Σλοβενία ανέλαβε η «Μυτιληναίος»

Εργο 118 εκατ. ευρώ στη Σλοβενία ανέλαβε η «Μυτιληναίος»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εργο 118 εκατ. ευρώ στη Σλοβενία ανέλαβε η «Μυτιληναίος»

Σύμβαση με την Javno Podjetje Energetika Ljubljana, εταιρεία ηλεκτρισμού της Λιουμπλιάνας που λειτουργεί το μεγαλύτερο σύστημα ηλεκτρισμού της Σλοβενίας, υπέγραψε η «Μυτιληναίος Α.Ε.». Η σύμβαση, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, αφορά τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) μιας νέας μονάδας συμπαραγωγής ηλεκτρισμού - θερμότητας (CHP) στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, αντικαθιστώντας, σε μεγάλο βαθμό, την παραγωγή ενέργειας από άνθρακα με φυσικό αέριο, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση άνθρακα κατά 70%. Η αξία της σύμβασης ανέρχεται σε 118 εκατ. ευρώ. Το έργο θα περατωθεί μέσα σε διάστημα 30 μηνών από την ημερομηνία έναρξης του έργου, η οποία προβλέπεται να είναι εντός του πρώτου εξαμήνου του 2019, μετά και την ολοκλήρωση των απαραίτητων αδειοδοτικών διαδικασιών. Η νέα μονάδα συμπαραγωγής διπλού καυσίμου (φυσικό αέριο και ελαφρύ πετρέλαιο), με συνολική ηλεκτρική ισχύ 110MW, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην κάλυψη των αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας και τηλεθέρμανσης των πολιτών της Λιουμπλιάνας.

Εγκριση για ΕΠΑΛΜΕ

Στο μεταξύ, η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε χθες την έγκριση της εξαγοράς από τη «Μυτιληναίος» της εταιρείας ΕΠΑΛΜΕ (Επεξεργασίας Αλουμινίου Μεταλλοβιομηχανία) έναντι δεσμεύσεων που έλαβε η πρώτη απέναντι στην Επιτροπή και συγκεκριμένα:

• Να μην εξαρτάται η παροχή υπηρεσιών αναχύτευσης καθαρών απορριμμάτων αλουμινίου στους πελάτες της ΕΠΑΛΜΕ από τον όρο της προμήθειας των εν λόγω πελατών με πρωτόχυτο αλουμίνιο παραγωγής της «Μυτιληναίος» (πρώην ΑτΕ).

• Να μην εξαρτάται η προμήθεια πρωτόχυτου αλουμινίου παραγωγής της «Μυτιληναίος» από τον όρο παροχής υπηρεσιών αναχύτευσης καθαρών απορριμμάτων αλουμινίου από την ΕΠΑΛΜΕ.

• Να διατηρήσουν την παροχή των υπηρεσιών αναχύτευσης στους υφιστάμενους και φερέγγυους πελάτες της ΕΠΑΛΜΕ, εφόσον τηρούνται οι μεταξύ τους συμφωνίες.

• Να μη δεσμεύουν τους πελάτες τους με οποιονδήποτε όρο αποκλειστικότητας αναφορικά με προμήθεια δευτερόχυτου αλουμινίου και παροχή υπηρεσιών αναχύτευσης, σε γραπτές ή προφορικές συμφωνίες που συνάπτουν.

• Να δημοσιεύσουν στην ηλεκτρονική τους ιστοσελίδα δελτίο Τύπου, καθώς και να αποστείλουν ενημερωτικές επιστολές σε όλους τους διελαστές οι οποίοι είναι πελάτες τους, γνωστοποιώντας τις ανωτέρω δεσμεύσεις. Η διάρκεια των δεσμεύσεων είναι για τρία χρόνια, μετά το πέρας των οποίων η Επιτροπή μπορεί να τις επανεξετάσει και να αποφασίσει είτε για την επέκτασή τους είτε για τη διακοπή τους, ενώ η «Μυτιληναίος» έχει τη δυνατότητα να αιτηθεί επανεξέταση των δεσμεύσεων πριν από τη λήξη της τριετίας σε περίπτωση αλλαγής των ανταγωνιστικών συνθηκών της υπό εξέτασιν αγοράς. Οι δεσμεύσεις, συμπεριφορικού χαρακτήρα, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής, κρίθηκαν επαρκή αναλογικά και κατάλληλα μέτρα προκειμένου να επιλύσουν τα ενδεχόμενα προβλήματα ανταγωνισμού που εντοπίστηκαν στις επιμέρους αγορές (προμήθειας πρωτόχυτου / δευτερόχυτου αλουμινίου και παροχής υπηρεσιών αναχύτευσης).

 

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text