Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ανακτά σήμερα, Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, με άνεση τις 750 μονάδες

Ο ΓΔ ανακτά σήμερα, Παρασκευή, 5 Απριλίου 2019, με άνεση τις 750 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Σε μια από τις ισχυρότερες bull markets εξελίσσεται κατά τους τελευταίους μήνες η ελληνική κεφαλαιαγορά με τον ΓΔ να υπερπηδά ένα-ένα τα εμπόδια (αντιστάσεις). Σήμερα ξεπερνά με δύναμη (+1,55%, στις 756 μονάδες, στις 3.50 μμ) τις 750 μονάδες με μέτριο τζίρο (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και σε πλήρη συμφωνία με τις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές που και αυτές ανεβαίνουν σε νέα υψηλά έτους 2019.

Στο γράφημα βλέπουμε την μεγαλειώδη πορεία του ΓΔ οφειλόμενη κατά βάση στην εκτίναξη (περίπου +50% από αρχές έτους) των τραπεζών. Ηδη ο Γενικός Δείκτης αρχίζει να πλησιάζει υπεραγορασμένες ζώνες άνω του +10% από το κυλιόμενο Χαμηλό 20 ημερών (αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο +8,50%  από αυτό το χαμηλό).

Η αγορά είναι πολύ δυνατή αλλά ταυτόχρονα και επικίνδυνη για απότομη βαθιά διόρθωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις εστιάζουμε την προσοχή μας στα κυλιόμενα stop loss που στο δικό μας σύστημα του κανόνα των 4 εβδομάδων μετά 3-4 συνεδριάσεις θα ανέλθει στην στήριξη του πυθμένα Β των 708 μονάδων.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 708 μονάδες, εμείς θα διατηρούμε τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις, ούτε αγορές διότι είναι σχεδόν πλήρες μετοχών, ούτε θα κάνει και πωλήσεις αφού ποτέ δεν πουλά σε ανοδικές συνεδριάσεις ενώ τα στοπ του βρίσκονται, όπως είδαμε, πολύ χαμηλά.

Μετοχές

Ανοδικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 4/5 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/5 αρνητικό ενώ 9 μετοχές, οι 4 τραπεζικές ΠΕΙΡ, ΑΤΤ, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, συν τις 5 μη-τραπεζικές ΙΝΛΟΤ, ΠΡΟΦ, ΙΝΚΤΑ, ΦΡΛΚ και ΔΕΗ, να σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : Πολλές είναι οι εντυπωσιακές μετοχές σήμερα αλλά με τριπλό κριτήριο την άνοδο, τους όγκους και την διαγραμματική θέση, καμία δεν θα ονομαστεί από εμάς σαν μετοχή της ημέρας.

Σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση σχηματισμού συνέχισης δίνει σήμερα η ΑΤΤ.

Τέτοια σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις σχηματισμών συνέχισης τείνουν να δώσουν αρκετές μετοχές όπως οι, ΑΛΦΑ, ΚΟΥΕΣ ΕΥΑΠΣ και σήματα αγορών με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων εδραζόμενων σε πολλές ισουψείς κορυφές τείνουν να δώσουν μόνον οι ΜΠΕΛΑ και ΙΚΤΙΝ, αμφότερες μετοχές κερδοφόρων για το 2018 εταιριών.

Ενώ στην χθεσινή διορθωτική ημέρα είχαμε 9 μετοχές που έκλεισαν σε νέα υψηλά έτους, στην σημερινή ημέρα λόγω νέων υψηλών του ΓΔ οι μετοχές σε νέα υψηλά είναι πολύ περισσότερες πλησιάζοντας τις 20 δείχνοντας «υπερβολικά» δυνατή γενική ανοδική τάση.

Μεγάλους όγκους υπό συσσώρευση διακινούν σήμερα οι ΑΤΤ και κατ’ έκπληξη ο ΟΛΘ που πλησιάζει σημερινό τζίρο κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ προϊδεάζοντάς μας για ενδεχόμενη εκτίναξη στην τιμή του.

Τα ΕΛΠΕ μετά το χθεσινό χτύπημα, σχεδόν -3,50% με σχεδόν 4 εκατ ευρώ, σήμερα αντιδρά ανοδικά αν και με μέτρια άνοδο +1,20% και μετριότατο τζίρο, 500 χιλ ευρώ μέχρις στιγμής.

Οι οδηγοί της αγοράς, οι τράπεζες, σήμερα σκαρφαλώνουν και πάλι σε νέα υψηλά έτους (ΔΤΡ +5,30%, στις 630 μονάδες) προσελκύοντας, τόσο τους μεσομακροχρόνιους επενδυτές όσο και τους ςβραχυχρόνιους traders στο να ανέβουν στο ταχύτατο τραίνο.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text