Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα, Τρίτη, 9/4/2019, για δεύτερη μέρα, η ήπια διόρθωση της αγοράς κοντά στα ψηλά των 750 μονάδων του ΓΔ

Συνεχίζεται και σήμερα, Τρίτη, 9/4/2019, για δεύτερη μέρα, η ήπια διόρθωση της αγοράς κοντά στα ψηλά των 750 μονάδων του ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ανησυχεί ούτε η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς το μέγεθος της πτώσης του ΓΔ είναι πολύ μικρό -0,10% (στις 753 μονάδες, στις 3.40 μμ) ενώ το μεγαλύτερο μέρος των αυξημένων σήμερα τζίρων (αναμενομένων γύρω στα 70 εκατ) αφορούν συσσωρεύσεις παρά διανομές, και επίσης οι ξένοι δείκτες ομοίως κινούνται σε σαφή ανοδική τάση πολύ κοντά στα υψηλά έτους 2019.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, το περίπου τρίμηνο μέχρις στιγμής ράλι του ΓΔ έχει φτάσει σε πολύ σχετικά υψηλά επίπεδα (+23% απόδοση από αρχές έτους) χρήζοντα διόρθωσης η οποία δεν θα μας ενοχλήσει, αντίθετα θα μας καθησυχάσει, όσο ο ΓΔ δεν θα κατέρχεται κάτω από τον μέσον άξονα των 730 μονάδων του μηνιαίου εύρους του που από μεθαύριο θα ορίζεται από τον πυθμένα Β των 708 μονάδων και την κορυφή Κ των 754.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 730 μονάδες, εμείς οι μεσοπρόθεσμοι longs δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το πλήρως αγορασμένο ΤΧ.

Μετοχές

Σαφώς πτωτικό είναι αυτή τη στιγμή το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/3 θετικό αλλά μόνον μια μετοχή, η δευτερεύουσα ΟΤΟΕΛ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με τρεις μετοχές, τις σημαντικές ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ και την λιγότερο σημαντική ΠΛΑΘ, να σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε δύο, τις σημαντικές ΑΛΦΑ και ΤΙΤΚ, η πρώτη διασπά ανοδικά με βία έγκυρη αντίσταση – υψηλό τριμήνου και η δεύτερη προσπαθεί να πραγματοποιήσει ανοδική αναστροφή τύπου ακίδας ακυρώνοντας το χθεσινό σήμα πωλήσεων που έγινε με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα μόνον η ΑΛΦΑ και αντίστροφα σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση έγκυρης στήριξης καμία.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι, ΟΛΘ, ΙΚΤΙΝ και ΜΠΕΛΑ και τέτοια σήματα πωλήσεων μόνον η ΕΛΛ.

Ο ΣΑΡ είναι ειδική περίπτωση μετοχής κινούμενης σε πολύ στενό οριζόντιο κανάλι το οποίο είναι εύκολο λόγω μικρού εύρους να διασπασθεί ανοδικά ή καθοδικά και να δώσει το ανάλογο τασικό σήμα.

Η γενική τάση εξακολουθεί βέβαια να είναι ανοδική καθώς συνεχίζονται νεότερα υψηλά σε αρκετές μετοχές όπως στις, ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΕΥΔΑΠ, ΟΠΑΠ, ΛΑΜΔΑ και ΚΡΙ.

Ο σημερινός τζίρος είναι αυξημένος οφειλόμενος κατά κύριο λόγο στις συσσωρεύσεις των ΤΙΤΚ, ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ.

Η ΟΤΟΕΛ διανέμεται σήμερα μετά το  «κοντάρι» ύψους 5 ευρώ που ύψωσε κατά το τελευταίο τετραήμερο.

Οι τράπεζες εξακολουθούν να είναι οι leaders της αγοράς με τον ΔΤΡ να σημειώνει νέο υψηλό έτους φθάνοντας στις 630 μονάδες από τις 370 προ τετραμήνου. Κανείς δεν ξέρει πότε και που θα γίνει η αναπόφευκτη βίαια καθοδική αναστροφή.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text