Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | «Εκρηξη» με 5.000 νέες ξενοδοχειακές κλίνες στην Αθήνα

«Εκρηξη» με 5.000 νέες ξενοδοχειακές κλίνες στην Αθήνα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Εκρηξη» με 5.000 νέες ξενοδοχειακές κλίνες στην Αθήνα

Αύξηση των ξενοδοχειακών/τουριστικών κλινών κατά 5.000, μόνο στην Αθήνα, προβλέπει για τα επόμενα χρόνια ο κ. Γεώργιος Κορμάς, ανώτερος γενικός διευθυντής του oμίλου της Τράπεζας Πειραιώς και διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ξενοδοχεία πέντε αστέρων έχουν αυξηθεί κατά περίπου 30% από το 2011 μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα ο ελληνικός τουρισμός και ειδικότερα, ο ξενοδοχειακός τομέας, να έχει καταγράψει αισθητή βελτίωση από πλευράς ποιότητας και προσφοράς. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχει σημαντική ζήτηση από το εξωτερικό για πραγματοποίηση επενδύσεων στον τομέα των ξενοδοχειακών ακινήτων.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, στο τέλος του 2018, στην Περιφέρεια Αττικής λειτουργούσαν 649 ξενοδοχεία με δυναμικότητα 32.250 δωμάτια 61.029 κλινών. Ειδικότερα, στο κέντρο της Αθήνας λειτουργούσαν 239 ξενοδοχεία με δυναμικότητα 15.576 δωμάτια και 28.936 κλινών. Από αυτά, τα 17 ανήκαν στη κατηγορία των 5 αστέρων, τα 51 στην κατηγορία των 4 αστέρων τα 56 στη κατηγορία των 3 αστέρων, τα 69 στην κατηγορία των 2 αστέρων, ενώ 46 ανήκαν στην κατηγορία του 1 αστεριού. Από το σύνολο των ξενοδοχειακών κλινών, οι 7.889 λειτουργούν σε ξενοδοχεία 5 αστέρων, οι 9.231 σε ξενοδοχεία 4 αστέρων, οι 5.542 σε ξενοδοχεία 3 αστέρων, οι 4.194 σε ξενοδοχεία 2 αστέρων και οι 2.080 σε ξενοδοχεία με 1 αστέρι. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, η Τράπεζα της Ελλάδος στην ετήσια έκθεσή της αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο του τουρισμού στην ανάκαμψη συνολικά της αγοράς ακινήτων, σημειώνοντας μάλιστα χαρακτηριστικά, ότι προβλέπεται η λειτουργία 10 νέων ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Κορμάς συμμετείχε σε σχετική εκδήλωση που διοργάνωσε η ισπανική πρεσβεία, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από ισπανικές επιχειρήσεις, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να επενδύσουν στην ελληνική αγορά. «Η Ελλάδα ενίσχυσε τη θέση της ως ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, υπάρχουν όμως προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, καθώς η πορεία του εξαρτάται από την εξωτερική ζήτηση και συγκεκριμένα από αγορές που υφίστανται σήμερα οικονομική πίεση από τον διεθνή ανταγωνισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορμάς. Στην εκδήλωση στην οποία εκτός από τον κλάδο Real Estate του ομίλου Πειραιώς συμμετείχαν φορείς, όπως το ΤΑΙΠΕΔ, η ΕΤΑΔ και το Enterprise Greece, δόθηκε η ευκαιρία σε επιχειρηματίες και εταιρείες από τη Μαδρίτη και άλλες ισπανικές πόλεις να ενημερωθούν για τη δυναμική και τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική τουριστική αγορά και συγκεκριμένα, στο κομμάτι του real estate. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο, ο όγκος των ακινήτων που έχουν συσσωρεύσει (και συνεχίζουν να συγκεντρώνουν μέσω των πλειστηριασμών) οι τράπεζες, τις καθιστά τον «πρώτο σταθμό» που πραγματοποιούν οι περισσότεροι ξένοι επενδυτές, που έχουν ως στόχο να τοποθετηθούν στην εγχώρια αγορά ακινήτων. Μάλιστα, όπως σημειώνουν στελέχη της αγοράς, μεγάλο μέρος της ζήτησης από το εξωτερικό αφορά τον τουριστικό κλάδο, με τα ξενοδοχειακά ακίνητα να αποτελούν εκ των βασικών επιλογών.

Η ίδια η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, με την Πειραιώς Real Estate να αποτελεί τον βασικό διαχειριστή αυτών. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία έχει αναπτύξει και την πλατφόρμα properties4sale, μέσω της οποίας έχουν διενεργηθεί ήδη έξι δημοπρασίες ακινήτων, με την τελευταία εξ αυτών να καταγράφεται τον προηγούμενο Ιανουάριο.

Πηγή:www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text