Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 206 | τα Χρηματιστηριακά Στατιστικά - Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών

τα Χρηματιστηριακά Στατιστικά - Ο κινητός μέσος όρος 200 ημερών

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Από την ημέρα της ανοδικής διάσπασης της καμπύλης του ΚΜΟ-200 από την καμπύλη του Γενικού Δείκτη (ΓΔ) που έγινε στις 26/2/2019, ο ΓΔ έχει σημειώσει (έως την 12/4/2019) άνοδο κατά 10,5%. Την ίδια στιγμή, η καμπύλη του ΓΔ βρίσκεται κατά 11,10% υψηλότερα από την καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών (δείτε το διάγραμμα).Η καμπύλη του ΚΜΟ-200 ημερών, αφού διέγραψε μία πτωτική πορεία που κράτησε ένα χρόνο και 17 μέρες, είναι έτοιμη να πάρει και πάλι θετική τροχιά. Η εξέλιξη αυτή είναι πολύ σημαντική και συνιστά μία ακόμη επιβεβαίωση της ανοδικότητας της χρηματιστηριακής αγοράς.

 

Υπενθυμίζουμε ότι, η καμπύλη του ΚΜΟ-200, σχηματίζεται καθημερινά από το άθροισμα των τιμών κλεισίματος του ΓΔ των -κάθε φορά- τελευταίων 200 ημερών και με τη διαίρεση του αθροίσματος αυτού δια του αριθμού “200”. Ο μαθηματικός αυτός τύπος υπολογισμού της καμπύλης την κάνει ιδιαίτερα “αργή” στην κίνησή της, αφού καλύπτει μία χρονική περίοδο 200 συνεδριάσεων, δηλαδή περίπου 10 μηνών.

Τί σημαίνει η ανοδική κατεύθυνση της καμπύλης του ΚΜΟ-200; Πρακτικά, για μας που είμαστε τοποθετημένοι στην αγορά από την 26/2/2019, δε σημαίνει και πολλά. Απλά, σε λίγες μέρες, θα υπάρξει σήμα εισόδου -καθυστερημένο αυτή τη φορά- για τις δύο παραλλαγές των “εξομαλυντών” που παρακολουθούμε, αλλά που όμως αυτή τη φορά, ορθά, δεν ακολουθήσαμε. Ένα δεύτερο στοιχείο, το οποίο προς το παρόν επίσης δε μας αφορά είναι ότι, θα ανεβαίνει το “σημείο εξόδου” μας από την αγορά, αφού -όταν θα έρθει ο καιρός- το σήμα εξόδου θα σχηματιστεί από την πτωτική διάσπαση του ΚΜΟ-200 (η οποία θα βρίσκεται σε υψηλότερο από το σημερινό επίπεδο) από την καμπύλη του ΓΔ. Το κυριότερο όμως που σημαίνει -και αυτό αφορά όλους τους επενδυτές- είναι ότι, απομακρύνονται και οι τελευταίες αμφιβολίες για την ανοδικότητα της χρηματιστηριακής αγοράς. Η αγορά είναι ανοδική και χαιρόμαστε που η παρακολούθηση των δεικτών του απόλυτου συστήματος μας επέτρεψε, ήδη από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, να προβλέψουμε με εξαιρετική ακρίβεια για το πώς θα συμβούν τα πράγματα. Ευχόμαστε να το πετύχουμε και όταν θα έρθει η ώρα της εξόδου. Και νομίζουμε ότι θα το πετύχουμε.

Δείτε τα περιεχόμενα του τεύχους 206


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text