Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Νέα υψηλά έτους σημειώνει και πάλι σήμερα, Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, ο ΓΔ

Νέα υψηλά έτους σημειώνει και πάλι σήμερα, Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, ο ΓΔ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Συνεχίζεται και σήμερα η από πενταμήνου εκπληκτική ανοδική αγορά του ΧΑ με τον ΓΔ να σημειώνει σήμερα νέο ρεκόρ 2019 (+1%, στις 773 μονάδες, στις 4.10 μμ) με καλό τζίρο, 75 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, και με επίσης νέα υψηλά 2019 σε όλους σχεδόν τους ξένους δείκτες.
Στο γράφημα βλέπουμε την κατά τους τελευταίους μήνες καταπληκτική ανοδική πορεία του ΓΔ καθώς επίσης βλέπουμε και τα σημεία όπου θα βάλουμε τα συστημικά μας stop loss σε περίπτωση που η αγορά γυρίσει άσχημα καθοδικά :


Προειδοποίηση για πωλήσεις θα έχουμε εάν ο ΓΔ χάσει την μισή άνοδο από τον πυθμένα Β των 708 μονάδων έως το σημερινό υψηλό των 774 μονάδων δηλαδή, αν ο ΓΔ κλείσει κάτω από τις 740 μονάδες ενώ θα προχωρήσουμε σε πωλήσεις εάν ο ΓΔ διασπάσει το κυλιόμενο Χαμηλό 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 708 μονάδες αλλά που σε 7-8 συνεδριάσεις θα έχει ανέβει στον πυθμένα Ν των 745 μονάδων (αλλά και ταυτόχρονα θα έχει ανέβει ο μέσος άξονας – προειδοποιών πωλήσεις των τώρα 740 μονάδων στις περίπου 755 μονάδες (ανάλογα που θα εμφανισθεί η ψηλότερη κορυφή).

Σε γενικές γραμμές εμείς θα είμαστε αισιόδοξοι όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις περίπου 750 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο.

Μετοχές

Η σημερινή άνοδος του ΓΔ επιβεβαιώνεται από το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά ενώ 8 μετοχές, οι ΑΤΤ, ΕΥΡΩΒ, ΓΡΙΒ, ΙΝΛΟΤ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΙΝΤΚΑ και ΙΚΤΙΝ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : δύο μετοχές αξίζουν κατά την γνώμη μας αυτό το τίτλο, η ΑΤΤ που διασπά με μεγάλη άνοδο +9% και μεγάλο όγκο 700 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής έναν  σχηματισμό ανοδικής συνέχισης και ο ΙΚΤΙΝ που διασπά με μεγάλη άνοδο +3,20% και μεγάλους όγκους 35 χιλ τεμαχίων στροφέα – υψηλό τριμήνου. Εκ των δύο, εμείς σαφώς θα προτιμούσαμε, αν είχαμε πολλά μετρητά, να αγοράζαμε μερικώς  ΙΚΤΙΝ λόγω της ελκυστικότερης διάσπασης και λόγω των σαφέστατα καλύτερων θεμελιακών στοιχείων της μετοχής.

Τείνουν να δώσουν τέτοια σήματα αγορών οι ΕΕΕ, ΙΝΛΟΤ και ΜΠΕΛΑ. Ενδιαφέρον έχει η ΙΝΛΟΤ που αύριο δημοσιεύει τα αποτελέσματα 2018 καθώς και η ΜΠΕΛΑ που έσπασε την Παρασκευή οριακά τον στροφέα των 15 ευρώ και σήμερα συνεχίζει να κινείται με μεγάλους όγκους αλλά με ελάχιστη άνοδο τιμής.

Η ΕΛΛ είναι η μοναδική μετοχή που κινείται κοντά στα χαμηλά διμήνου αλλά θεωρούμε ότι είναι μετοχή δεύτερης ταχύτητας εκτινασσόμενη στο τέλος ανοδικής αγοράς και συνεπώς είναι πολύ πιθανόν να σπάσει με δύναμη την προ αποκοπής μερίσματος κορυφή των 14 ευρώ (τρέχουσα τιμή 13,20), αρκεί να συνεχισθεί η πορεία του ΓΔ προς τις 800 μονάδες.

Νέα υψηλά έτους σημειώνουν σήμερα οι, ΑΤΤ, ΓΡΙΒ, ΟΛΘ, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΦΡΛΚ, ΑΡΑΙΓ, ΜΥΤΙΛ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΑΝΕΜΟΣ, ΜΠΕΛΑ, ΙΑΣΩ, ΙΚΤΙΝ και ΠΡΟΦ. Το μεγάλος πλήθος τους δείχνει ακμαία, προς το παρόν, ανοδική αγορά.

Συσσωρεύσεις παρατηρούμε σήμερα σε αρκετές μετοχές όπως στις, ΕΥΡΩΒ, ΙΝΛΟΤ, ΟΛΘ, ΜΠΕΛΑ, ΕΕΕ και ΙΚΤΙΝ.

Τράπεζες : Νέα υψηλά έτους σημειώνει και σήμερα ο ΔΤΡ αρνούμενος να δώσει την σκυτάλη του ράλι στις μη-τραπεζικές μετοχές.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.30 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text