Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ επιμένει και σήμερα, Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, να κινείται κοντά στα υψηλά έτους των 770-775 μονάδων

Ο ΓΔ επιμένει και σήμερα, Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, να κινείται κοντά στα υψηλά έτους των 770-775 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ημέρα ανάπαυλας δείχνει να είναι η σημερινή καθώς ο ΓΔ μετά από πανίσχυρο πεντάμηνο ράλι +30% ή 30ήμερο ράλι +9,50%, στέκεται, όπως και χθες, σχεδόν ακίνητος πολύ κοντά στο υψηλό έτους προσπαθώντας να παγιώσει ή να «χωνέψει» τα αναφερθέντα τεράστια κέρδη.

Η σημερινή συνεδρίαση ξεκίνησε αρνητικά με τον ΓΔ να φθάνει έως -0,60% από το χθεσινό κλείσιμο, αλλά δεν άργησε να μετατραπεί σε πλευρική με τον ΓΔ αυτή τη στιγμή (3.00 μμ) να κερδίζει οριακά +0,10% (στις 774 μονάδες).

Στο γράφημα φαίνεται η κατά τους τελευταίους μήνες ξέφρενη πορεία του ΓΔ καθώς και η ανάγκη για διόρθωση-παγίωση η οποία δεν θα μας ενοχλεί όσο ο ΓΔ δεν θα χάνει το μισό του μηνιαίου του εύρους (από τις 708 στις 775 μονάδες), δηλαδή όσο δεν θα πέφτει κάτω από τις 735 μονάδες.

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 735 μονάδες, εμείς θα διατηρούμε τις υψηλές μετοχικές μας θέσεις.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Η αποτίμησή μας με χθεσινό κλείσιμο έχει μεν φτάσει σε ιστορικό υψηλό, στα 165.000 ευρώ (+14% από αρχές έτους) αλλά υστερεί έναντι του ΓΔ (+26% στο ίδιο διάστημα) λόγω του ότι δεν κατέχουμε τράπεζες που πραγματοποίησαν ισχυρότατο ράλι +45% από αρχές έτους και οι οποίες όμως είναι ευάλωτες, τεχνικώς και θεμελιακώς, σε μια πολύ ισχυρή διόρθωση.

Μετοχές

Παρά το οριακά θετικό πρόσημο του ΓΔ, τα 2/3 των μετοχών κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα.

Επίσης, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων ή στηρίξεων που να αποτελούν και υψηλά ή χαμηλά τριμήνου.

Έτοιμες να δώσουν σήματα αγορών με την παραπάνω σηματοδότηση είναι η ΑΔΜΗΕ και ο ΣΑΡ και έτοιμος να δώσει αντίστροφο σήμα πωλήσεων ο ΤΙΤΚ.

Επειδή η γενική αγορά συνεχίζει να είναι bullish, σημειώνονται καθημερινά νέα υψηλά έτους από διάφορες μετοχές. Σήμερα νέα υψηλά πετυχαίνουν οι, ΠΡΟΦ, ΚΡΙ, ΕΥΔΑΠ, ΙΑΣΩ, ΦΡΛΚ και ΛΑΜΔΑ ενώ νέα χαμηλά (διμήνου) σημειώνει η ΠΛΑΘ.

Καμία μετοχή δεν εμφανίζει σήμερα αύξηση όγκων επιβεβαιώνοντας ότι η συνεδρίαση είναι ανάπαυλας.

Θα επανέλθουμε λόγω αργιών στην Ευρώπη την Μεγάλη Τρίτη κατά την ίδια ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text