Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Σταθεροποίηση στα ομόλογα μετά το διαρκές ράλι

Σταθεροποίηση στα ομόλογα μετά το διαρκές ράλι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σταθεροποίηση στα ομόλογα μετά το διαρκές ράλι

Σταθεροποίηση καταγράφεται σήμερα στην αγορά ομολόγων μετά το διαρκές ράλι των δύο τελευταίων εβδομάδων, που οδήγησε το 10ετές σε χαμηλό 14 ετών και το 5ετές σε νέα ιστορικά χαμηλά.

Σήμερα το 10ετές διαμορφώνεται στη ζώνη των 3,291% κινούμενο ελαφρώς ανοδικά (+0,18%), ενώ θυμίζουμε χθες κατήλθε έως το 3,27%, επίπεδα που είναι τα χαμηλότερα από το Σεπτέμβριο του 2005 και πολύ κοντά στο ιστορικό χαμηλό του 3,203%. Η απόδοση του 5ετούς ομολόγου είναι στο 2,15%.

Πάντως, τα ελληνικά ομόλογα παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος επενδυτών και ξένου Τύπου, που σχολιάζει την εντυπωσιακή αλλαγή στις συνθήκες της αγοράς, αλλά και επισημαίνει επίμονα «αγκάθια» στην ελληνική οικονομία, τα οποία σημαίνουν ρίσκο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα ελληνικά ομόλογα αναμένεται να συνεχίσουν το επόμενο διάστημα το ράλι τους, με φόντο την ενδεχόμενη αναβάθμιση από τον οίκο Standard and Poor's τη Μεγάλη Παρασκευή 26 Απριλίου, αλλά και τα σχέδια για πρόωρη αποπληρωμή μέρους των δανείων προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το επίσημο αίτημα θα κατατεθεί εντός της εβδομάδας και επομένως θα γίνουν γνωστές και οι λεπτομέρειες για το τι ακριβώς σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο στην Αθήνα.

Γενικότερα οι αποδόσεις των περισσότερων ομολόγων της Ευρωζώνης συνεχίζουν την αποκλιμάκωση, δεδομένου ότι περιορίζονται οι ανησυχίες των επενδυτών για τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ- Κίνας, οπότε μειώνεται και η διάθεση για αναζήτηση ασφαλών και πιο συντηρητικών επενδυτικών επιλογών.

Πάντως, μικρή ανοδική «διόρθωση» καταγράφεται και στην Ιταλία με το 10ετές να διαμορφώνεται στο 2,61%. Όμως, θυμίζουμε πως στις 19 Οκτωβρίου το Ιταλικό 10ετές είχε φθάσει έως το 3,78%, οπότε υπάρχει βελτίωση περίπου κατά 120 μονάδες βάσης.

Πηγή: www.liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text