Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Κίνηση με ερωτήματα από Λιακουνάκο στη Euromedica

Κίνηση με ερωτήματα από Λιακουνάκο στη Euromedica

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κίνηση με ερωτήματα από Λιακουνάκο στη Euromedica

Του Στέφανου Κοτζαμάνη

Λίγες ημέρες μετά την απώλεια του ελέγχου στην Axon Συμμετοχών, η «πλευρά Λιακουνάκου» σπεύδει να επανεκλεγεί στο ΔΣ της Euromedica, προτείνοντας παράλληλα και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 60 εκατ. ευρώ.

Έκπληξη προκαλεί στους παράγοντες της αγοράς, η κίνηση της διοίκησης της Euromedica να προκηρύξει έκτακτη γενική συνέλευση για την 7η Ιουνίου, με θέμα την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου έως 60 εκατ. ευρώ και παράλληλα την ουσιαστική επανεκλογή του ίδιου διοικητικού συμβουλίου!

Η έκπληξη έγκειται στο ότι προτείνεται ουσιαστικά η επανεκλογή της «διοίκησης Λιακουνάκου», παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη ομάδα μόλις πρόσφατα απώλεσε δικαστικά τον έλεγχο του Ομίλου Axon, ο οποίος αποτελεί και τον βασικότερο μέτοχο της Euromedica.

H ουσία είναι πως μόλις πρόσφατα ορίστηκε δικαστικά ειδικός διαχειριστής στην Axon Συμμετοχών ΑΧΟΝ 0,00%, με στόχο τη ρευστοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων, στα οποία συγκαταλέγονται κυρίως οι εταιρείες Euromedica, Sonak και Axon Χρηματιστηριακή.

Η όλη δικαστική διαδικασία είχε ξεκινήσει από την Τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου στη συνέχεια -όπως εκτιμάται ευρέως στην αγορά- να συνεργαστεί με το αμερικανικό fund Farallon, το οποίο είναι ο δεύτερος κατά σειρά μέτοχος της Euromedica (μετά την Αxon Συμμετoχών) και κάτοχος του μεγαλύτερου μέρους των δανείων της.

Και ενώ η αγορά περίμενε τη σύγκληση γενικής συνέλευσης από την Αxon Συμμετoχών με στόχο την εκπαραθύρωση της διοίκησης Λιακουνάκου στη Euromedica, η τελευταία συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα τόσο την επανεκλογή της όσο και την υλοποίηση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 60 εκατ. ευρώ, με δικαίωμα συμμετοχής των βασικών μετόχων.

Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, είναι πιθανόν οι εξελίξεις να… πυκνώσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, μέχρις ότου ξεκαθαρίσει η όλη κατάσταση. Οξύμωρο, επίσης, είναι πως η διοίκηση προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, την ώρα που... ακόμα και σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι λογιστικές καταστάσεις της χρήσης 2017. Είναι προφανές ότι χωρίς την έκδοση των συγκεκριμένων λογιστικών καταστάσεων (αλλά και αυτών του 2018) έως την ημέρα της γενικής συνέλευσης, η διαδικασία της ΑΜΚ δεν μπορεί να προχωρήσει εκ του νόμου.

Σε κάθε περίπτωση ζητούμενο είναι αν η κίνηση της οικογένειας Λιακουνάκου έχει λάβει την έγκριση της διαχειρίστριας της Axon με παράγοντες της αγοράς να εκτιμούν ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και πως μάλλον πρόκειται περί κινήσεων τακτικισμού.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text