Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας στην αγορά της Βραζιλίας για τους τομείς τροφίμων ποτών και τουρισμού

Ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας στην αγορά της Βραζιλίας για τους τομείς τροφίμων ποτών και τουρισμού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ενίσχυση της ελληνικής εξωστρέφειας στην αγορά της Βραζιλίας για τους τομείς τροφίμων ποτών και τουρισμού

Εθνικό περίπτερο σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών στη Βραζιλία ή τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής σχεδιάζει για την επόμενη χρονιά ο οργανισμός Enterprise Greece. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με υψηλή συμμετοχή διοργανώθηκαν από τον οργανισμό περισσότερες από 150 επιχειρηματικές συναντήσεις, μεταξύ Ελλήνων και Βραζιλιάνων επιχειρηματιών στην Αθήνα.

Ο οργανισμός σε συνέχεια ενημέρωσης του γραφείου Οικονομικού και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελλάδας στον 'Αγιο Παύλο Βραζιλίας υποδέχθηκε στην Αθήνα στις 22 Απριλίου 2019, επιχειρηματική αποστολή από την πολιτεία της Αγίας Αικατερίνης.

Μέλη της Βραζιλιάνικης Συνομοσπονδίας Εμπορίου, Υπηρεσιών και Τουρισμού της πολιτείας της Σάντα Καταρίνα (Fecommercio SC, Federa??o do Com?rcio de Bens, Servi?os e Turismo do Estado Santa Catarina) επισκέφθηκαν την Ελλάδα, προκειμένου να διερευνήσουν τις προοπτικές συνεργασίας μεταξύ βραζιλιανικών εταιρειών της συγκεκριμένης περιοχής, καθώς και ελληνικών εταιρειών. Οι εκπρόσωποι των συνολικά εννέα εταιρειών από τη Βραζιλία που συμμετείχαν στην αποστολή συναντήθηκαν με περισσότερες από 30 ελληνικές εταιρείες από τους κλάδους των τροφίμων και ποτών και του τουρισμού, θέτοντας τις βάσεις για μελλοντική σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Οι συμμετέχοντες αγοραστές τροφίμων δήλωσαν ότι η πρωτοβουλία της διοργάνωσης των επιχειρηματικών συναντήσεων αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένη και αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντικές παραγγελίες ελληνικών προϊόντων. Επιπλέον, χάρη στα προϊόντα που παρουσίασαν οι ελληνικές επιχειρήσεις, εκτιμάται ότι διαμορφώθηκε ένα θετικό κλίμα που θα συμβάλλει στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος για τα προϊόντα της χώρας μας.

Δεδομένου του ενδιαφέροντος των ελληνικών επιχειρήσεων του κλάδου τροφίμων και ποτών για την αγορά της Βραζιλίας, ο οργανισμός εξετάζει τις προοπτικές να εντάξει στο πρόγραμμα δράσεων Προώθησης και Προβολής του 2020 τη συμμετοχή με εθνικό περίπτερο σε Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ή τη διοργάνωση επιχειρηματικής αποστολής.

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text