Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Στην τελική φάση οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας

Αμερικανός ΥΠΟΙΚ: Στην τελική φάση οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Οι εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ με την Κίνα βρίσκονται τώρα στο τελικό στάδιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Steven Mnuchin ενόψει της συνάντησης των δύο πλευρών αυτή την εβδομάδα στο Πεκίνο, μεταδίδουν οι New York Times.

"Μπαίνουμε στους τελευταίους γύρους", φέρεται να δήλωσε ο Mnuchin σε συνέντευξή του στο Παγκόσμιο Συνέδριο του Ινστιτούτου Milken στο Λος Άντζελες.

"Νομίζω πως και οι δύο πλευρές θέλουν να φτάσουν σε συμφωνία", είπε ο Mnuchin, σύμφωνα με το δημοσίευμα. "Έχουμε σημειώσει πολλή πρόοδο".

Ο Mnuchin, σύμφωνα με τους New York Times, είπε ωστόσο, ότι ενώ οι δύο χώρες πλησιάζουν σε μια συμφωνία, οι διαπραγματεύσεις φτάνουν σε μία φάση που είτε θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία -είτε θα μπορούσαν να λήξουν χωρίς συμφωνία.

Ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ απέφυγε να διευκρινίσει εάν είναι πιθανό οι συνομιλίες να ολοκληρωθούν έως τα τέλη Ιουνίου. Αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει εάν μια κατάρρευση των διαπραγματεύσεων θα ωθούσε τον Trump να επιβάλει περισσότερους δασμούς σε βάρος της Κίνας.

ΗΠΑ και Κίνα έχουν εμπλακεί από πέρυσι σε μια εμπορική διαμάχη που τρομοκράτησε τις παγκόσμιες αγορές και έπληξε την παγκόσμια ανάπτυξη. Η κυβέρνηση Trump επέβαλε δασμούς σε κινεζικά αγαθά αξίας 250 δισ. δολαρίων και η Κίνα απάντησε με δασμούς σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 110 δισ. δολαρίων.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text