Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Παρασκευή του Πάσχα, 3/5/2019) η κατασκευή βάσης στο εύρος των 770-780 μονάδων

Συνεχίζεται και σήμερα (Παρασκευή του Πάσχα, 3/5/2019) η κατασκευή βάσης στο εύρος των 770-780 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ημέρα παγίωσης – ανάπαυλας θεωρούμε και την σημερινή με τον ΓΔ να κυμαίνεται στο πολύ μικρό ημερήσιο εύρος των 775 ±0,20% μονάδων με μέτριο τζίρο  (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με την ίδια περίπου εικόνα μικρών διακυμάνσεων στα ψηλά έτους στους κύριους ξένους δείκτες.

Όπως βλέπουμε στο 12μηνο γράφημα κλεισιμάτων του ΓΔ, ο εν λόγω δείκτης κατασκευάζει 10ήμερη μέχρις στιγμής βάση που μπορεί να παίξει ρόλο εφαλτηρίου για ένα νέο ανοδικό άλμα προς τις 800 μονάδες ή ακόμα και προς το υψηλό περσινού Μαίου των 860 μονάδων.

Το κυλιόμενο στοπ μας, το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών, σήμερα ανεβαίνει απότομα προς τις 750 μονάδες, επίπεδο ικανοποιητικό για πωλήσεις, (εφόσον η αγορά αναστραφεί καθοδικά), αφού είμαστε αγορασμένοι κατά μέσον όρο στις 650 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Οσο ο ΓΔ θα κινείται εντός του 10ήμερου καναλιού των 770-780 μονάδων, εμείς θα είμαστε σε αναμονή. Αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά τις 780 μονάδες, αν είχαμε μετρητά θα ενισχύαμε οριακά τις θέσεις μας. Αντίθετα, αν ο ΓΔ κλείσει κάτω των 770 μονάδων, εμείς θα προετοιμαστούμε για πωλήσεις τις οποίες θα πραγματοποιήσουμε αν ο ΓΔ πλησιάσει τις 750-740 μονάδες.

Μετοχές

Αυτή τη στιγμή, 3.30 μμ, οι καθοδικές μετοχές είναι λίγο περισσότερες από τις καθοδικές ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή πέραν του ±3% επιβεβαιώνοντας ότι η σημερινή συνεδρίαση είναι αναμονής.

Η μετοχή της ημέρας  : με κριτήριο τα μεγέθη της μεταβολής και των όγκων καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο.

Επίσης, καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα αγορών ή πωλήσεων με ανοδική / καθοδική διάσπαση έγκυρης (πολλών ισοϋψών σημείων επαφής) αντίστασης / στήριξης.

Μόνον δύο μετοχές τείνουν να διασπάσουν έγκυρες αντιστάσεις και να δώσουν μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών και είναι οι, ΛΑΜΔΑ και ΣΑΡ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα μόνον οι ΜΥΤΙΛ, ΑΡΑΙΓ και ΟΛΠ ενώ βέβαια καμία μετοχή δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.

Ο Δείκτης Τραπεζών με μικρή άνοδο +0,35% κυμαίνεται πολύ κοντά στα χαμηλά δεκαημέρου.

Μεγάλους όγκους διακινεί στα υψηλά έτους μόνον ο ΜΥΤΙΛ.

Ανακοίνωση : ο κ. Δημόπουλος θα λείψει στην Ευρώπη μέχρι και την Πέμπτη 9 Μαίου και τα ημερήσια σχόλια του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου θα είναι σύντομα και σε απρόβλεπτο χρόνο.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text