Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 8//24) να ανακτήσει τις 1400 μονάδες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Δευτ, 8//24) να ανακτήσει τις 1400 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Παρακολουθούμε με προσοχή την σημερινή ανοδική αντίδραση της αγοράς με τον ΓΔ να καταγράφει μέτρια άνοδο +0,9% (στις 1395 μονάδες, στις 3.50 μμ) με μέτριο για την εποχή τζίρο (95 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ ταυτόχρονα αντιδρούν και οι ευρωπαϊκοί δείκτες (DAX +0,7%).

 

Στο μεσοχρόνιο γράφημα του ΓΔ διακρίνουμε τροποποιημένο σχηματισμό κεφαλιού με ώμους με κεφαλή τις 1434 μονάδες και γραμμή λαιμού τις 1383.

 

Ο ΓΔ βρίσκεται αυτή τη στιγμή πιο κοντά στην γραμμή λαιμού παρά στην κεφαλή δείχνοντας μια μικρή προδιάθεση προς τα κάτω. Εάν ο ΓΔ σπάσει καθοδικά την γραμμή λαιμού των 1383 μονάδων, τότε εμείς θα προχωρήσουμε σε οριακές πωλήσεις ενώ, αντίθετα, εάν σπάσει με δύναμη (μεγάλη άνοδο με μεγάλους όγκου) την μέση τιμή του αναφερθέντος σχηματισμού δηλαδή τις 1405 μονάδες, τότε θα προχωρήσουμε σε επαναγορές.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Δεν φαίνεται ο ΓΔ να διασπά σήμερα , ούτε τις 1383, ούτε τις 1405 μονάδες ώστε να προχωρήσουμε σε πράξεις. Αν τυχόν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 1405 μονάδες με τζίρο πάνω από 102 ερκατ, το ΤΧ θα αγοράσει 1000 ΤΕΝΕΡΓ και 1000 ΕΛΠΕ.

 

Μετοχές

 

Μαζική είναι η σημερινή συμμετοχή των κατιδίαν μετοχών στην άνοδο της αγοράς με τα 4/5 αυτών να φέρουν θετικό πρόσημο ενώ 11 μετοχές, οι ΦΡΙΓΟ, ΑΒΑΞ, ΟΠΤΙΜΑ, ΑΛΦΑ, ΚΡΙ, ΙΝΤΕΚ, ΕΚΤΕΡ, ΜΟΤΟ, ΠΕΙΡ, ΣΕΝΤΡ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

 

Διακρίνουμε τις μετοχές που σημειώνουν μεγάλες ανόδους με μεγάλους όγκους, όπως τις, ΚΡΙ, ΕΛΠΕ, ΠΕΤΡΟ, αυτές που διασπούν τον στροφέα τους ή το αγκίστρι τους, και είναι μόνον η ΣΕΝΤΡ , αυτές που σημειώνουν νέα υψηλά έτους και είναι οι, ΣΕΝΤΡ, ΟΠΤΙΜΑ ΚΟΥΑΛ και αυτές που προσεγγίζουν τον στροφέα τους και είναι οι ΤΕΝΕΡΓΑ, ΕΛΠΕ και ΑΡΑΙΓ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text