Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ούτε σήμερα, Δευτ, 11-9-23, μπορεί να ανυψωθεί από τα χαμηλά των 1250 μονάδων

Ο ΓΔ ούτε σήμερα, Δευτ, 11-9-23, μπορεί να ανυψωθεί από τα χαμηλά των 1250 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Κάτι καλύτερο περιμέναμε σήμερα από ο ΧΑ. Φαίνεται ότι η προχθεσινή αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τον οίκο DBRS έχει ήδη προεξοφληθεί στον ΓΔ εδώ και μερικούς μήνες . Ετσι ο ΓΔ σήμερα περιορίζεται σε μικρή άνοδο +0,40% (στις 1264 μονάδες, στις 4.10 μμ) με μέτριο τζίρο (80 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και χωρίς να απομακρύνεται από το χαμηλό διμήνου των 1250 μονάδων

Η μεσοπρόθεσμη (αυτή που μας ενδιαφέρει) τάση της αγοράς παραμένει λοιπόν καθοδική, οπότε εμείς διατηρούμε την χαμηλή αναλογία μετοχών στο ΤΧ. Θα σκεφθούμε για επαναγορές μετοχών μόνον αν ο ΓΔ ενδυναμωθεί και επανέλθει πάνω από τις 1300 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το με περίπου 50% μετοχές και 50% μετρητά ΤΧ, δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών ενώ δυο μετοχές, ΦΡΙΓΟ και ΑΛΜΥ, σημειώνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα λέγαμε ότι είναι ο μερισματοδότης ΟΠΑΠ που πετυχαίνει καλή άνοδο +2% με καλούς όγκους σχεδόν 300 χιλ τεμαχίων διασπώντας ανοδικά τον στροφέα του των 16,5 ευρώ. Όμως διατηρούμε κάποιες επιφυλάξεις στο εν λόγω σήμα αγορών όσον αφορά τους μάλλον μέτριους τζίρους και κυρίως την καθοδική φορά της μεσοπρόθεσμης τάσης της γενικής αγοράς.

Όσες μετοχές πετυχαίνουν σήμερα ανόδους άνω του +1,50%, το κάνουν από τα χαμηλά διμήνου δηλαδή υπό καθοδική τάση όπου οι πιθανότητες να ευδοκιμήσει μια αγορά τίτλων είναι κάπως μειωμένη.

Εξαιρούνται οι λιγοστές μετοχές που σημειώνουν ανόδους από +1% έως +2% και βρίσκονται σε ανοδική τάση και πολύ κοντά στο υψηλό έτους και είναι οι, ΜΠΕΛΑ, ΣΕΝΕΡ, ΕΠΣΙΛ και ΠΕΤΡΟ. Αν ο ΓΔ επανέλθει πάνω από τις 1300 μονάδες και αυτές δεν έχουν φύγει πολύ προς τα πάνω, θα τις προτιμήσουμε για αγορά καθώς το σύνθημά μας είναι «αγοράζουμε δύναμη».

Τέλος, ο ΔΤΡ σημειώνει αυτή τη στιγμή μικρή πτώση στις 990 μονάδες. Οσο ο ΔΤΡ θα κινείται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1000 μονάδων, εμείς θα θεωρούμε τις τράπεζες σαν αδύναμες για φθινοπωρινό ράλι.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

--

Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων

Δείτε τη σύνθεση και την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου, εδώ.
Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023 εδώ.

Συμπληρωματικά:

  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2002 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα εδώ.
  • Δείτε την εξέλιξη του Χαρτοφυλακίου σε σύγκριση με το χαρτοφυλάκιο του Απόλυτου Συστήματος και τον ΓΔ από το 2020 μέχρι σήμερα, εδώ.
  • Δείτε τον πίνακα με τις 60 μετοχές που παρακολουθεί το τεχνικό χαρτοφυλάκιο, εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text