Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Νοβότνι: Ε.Ε. και ΔΝΤ κοντά σε λύση για το ελληνικό χρέος

Νοβότνι: Ε.Ε. και ΔΝΤ κοντά σε λύση για το ελληνικό χρέος

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νοβότνι: Ε.Ε. και ΔΝΤ κοντά σε λύση για το ελληνικό χρέος

Ευρωζώνη και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) βρίσκουν τη λύση για τη νέα ρύθμιση του ελληνικού χρέους, δήλωσε χθες το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ε. Νοβότνι. «Βρίσκονται τρόποι για τη μείωση του βάρους του ελληνικού χρέους», ανέφερε από τη Βιέννη, σημειώνοντας ότι οι λύσεις αυτές αφορούν την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων και τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα ξεκινήσει αφού πρώτα η Ελλάδα ολοκληρώσει επιτυχώς όλα τα δύσκολα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και αφορούν τον πρώτο έλεγχο. Αυτό το έχουν καταστήσει σαφές με πολλές δηλώσεις τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Από την άλλη πλευρά, το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδας υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις και η Ευρωζώνη θα προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων απομείωσης του ελληνικού χρέους.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δηλώσεις του κ. Νοβότνι δείχνουν ότι οι συζητήσεις γύρω από το θέμα του ελληνικού χρέους έχουν ξεκινήσει στο παρασκήνιο μεταξύ Ευρωζώνης και ΔΝΤ, και μάλιστα ότι βρίσκονται σε καλό δρόμο για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης. Ετσι, αυτό που απομένει για να ξεκινήσει και επισήμως η συζήτηση είναι να εφαρμόσει η κυβέρνηση τα όσα έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές της. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος, με πρόσφατες δηλώσεις του, έχει εκτιμήσει ότι η συζήτηση για το ελληνικό χρέος θα μπορούσε να αρχίσει κοντά στα Χριστούγεννα. Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα θα καθοριστεί από την πορεία ελέγχου του προγράμματος από τους θεσμούς.


Πηγή: kathimerini.gr

18

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text