Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Ανησυχία για τις οφειλές της Φίλκεραμ, που πτώχευσε, εκφράζουν οι εργαζόμενοι

Ανησυχία για τις οφειλές της Φίλκεραμ, που πτώχευσε, εκφράζουν οι εργαζόμενοι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανησυχία για τις οφειλές της Φίλκεραμ, που πτώχευσε, εκφράζουν οι εργαζόμενοι

Την έντονη ανησυχία τους ότι τελικά δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από τα 11 εκατ. που τους οφείλει συνολικά η εταιρεία παραγωγής ειδών υγιεινής Φίλκεραμ Τζόνσον Α.Ε., που κήρυξε πτώχευση τον Οκτώβριο του 2011, εκφράζουν οι 225 απολυμένοι στην επιχείρηση. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι, αν περάσει το «άρθρο 3» του παράλληλου προγράμματος, το οποίο θα κατατεθεί εκ νέου στις 7 Ιανουαρίου, θα κινήσουν όλες τις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να μην χάσουν αυτά που δικαιούνται.

«Ζητούμε να δοθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα που μας ταλανίζει τα τελευταία τέσσερα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων βουλιάζουμε ολοένα και πιο βαθιά στην ανέχεια, αφού, αφενός, δεν έχουμε πάρει αποζημιώσεις και δεδουλευμένα, αφετέρου, έτσι όπως είναι η κατάσταση, δεν έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε επίδομα, να βγάλουμε κάρτα ανεργίας ή και να συμμετέχουμε σε επιδοτούμενα προγράμματα», υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων Νίκος Ζαγκότης.

Ο επίσης εκπρόσωπος των εργαζομένων της εταιρείας Γιώργος Κωστελίδης επισήμανε ότι «με τις νέες εξελίξεις επιχειρείται η συνέχιση της λειτουργίας της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ (θυγατρικής της Φίλκεραμ Τζόνσον A.E.) από τους πέντε καταληψίες του ακινήτου της εταιρείας». Οπως εξήγησε, 80 αρχικά εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ, εταιρείας δομικών υλικών, εργάζονταν εντός του ακινήτου της Φίλκεραμ Τζόνσον και, ενώ το συμβόλαιό τους με την εταιρεία έχει λήξει εδώ και δύο χρόνια και ο σύνδικος επιχείρησε να «σφραγίσει» το ακίνητο, «αυτοί οι πέντε τον πέταξαν έξω και μας κρατούν όλους σε ομηρία, αν και έχουν κινηθεί οι νομικές διαδικασίες και εκκρεμεί εις βάρος τους δικαστική έρευνα». Οπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν έχουν καμία δουλειά να βρίσκονται εντός του ακινήτου της Φίλκεραμ Τζόνσον, αφού η δηλωμένη έδρα της ΒΙΟΜΕ είναι σε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης, την Πυλαία».

Το χρονικό της πτώχευσης

Η εταιρεία κήρυξε πτώχευση τον Οκτώβριο του 2011, και από τον Ιούνιο του 2012 γίνονται οι πλειστηριασμοί της κινητής περιουσίας της, αφού πρώτα είχε προηγηθεί η επαλήθευση του πίνακα απαιτήσεων των πιστωτών (του ΙΚΑ και της εφορίας συμπεριλαμβανομένων). «Το Δημόσιο, δηλαδή, έχει βεβαιωθεί ως προνομιούχος πιστωτής, άρα εξοφλείται κατά προτεραιότητα από τη ρευστοποίηση της περιουσίας της Φίλκεραμ», επισήμανε ο κ. Κωστελίδης και προσέθεσε: «Το να έρχεται το ΙΚΑ 3,5 χρόνια μετά και να δεσμεύει κάποια αγροτεμάχια από το ενιαίο και αδιαίρετο οικόπεδο 140 στρεμμάτων την εταιρείας (έχει αποτιμηθεί συνολικά στα 32 εκατ. ευρώ) όχι μόνον δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον, αλλά καθυστερεί τη διαδικασία ρευστοποίησης της περιουσίας και την πληρωμή του». Σύμφωνα με τους εργαζομένους, όλες οι οφειλές της Φίλκεραμ Τζόνσον, συμπεριλαμβανομένων των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεών τους, ανέρχονται σε 35 εκατ. ευρώ.


Πηγή: kathimerini.gr

18

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text