Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Στρατηγικός επενδυτής με 21,5% ο Μ. Σάλλας στην Παγκρήτια

Στρατηγικός επενδυτής με 21,5% ο Μ. Σάλλας στην Παγκρήτια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στρατηγικός επενδυτής με 21,5% ο Μ. Σάλλας στην Παγκρήτια

Στην απόκτηση του 21,5% της Παγκρήτιας Τράπεζας, μέσω αύξησης κεφαλαίου, προχώρησε ο κ. Μιχάλης Σάλλας μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του οικονομικού και νομικού ελέγχου (due diligence).

Οπως είχε ανακοινωθεί στο τέλος Νοεμβρίου 2016, ο κ. Σάλλας είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για να συμμετάσχει στην Παγκρήτια Τράπεζα ως στρατηγικός επενδυτής. Σημειώνεται ότι η Παγκρήτια είναι η μεγαλύτερη συνεταιριστική τράπεζα της χώρας με περισσότερους από 83.000 συνεταίρους, δίκτυο 47 καταστημάτων στην Κρήτη και παρουσία επίσης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μήλο. Το χαρτοφυλάκιο δανείων φτάνει το 1,6 δισ. ευρώ εκ των οποίων το 85% αφορά δάνεια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Οι καταθέσεις της τράπεζας ανέρχονται σε 1 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν σε μερίδιο αγοράς 13% στην Κρήτη. Βάσει των μεγεθών της σε καταθέσεις - χορηγήσεις δανείων η Παγκρήτια είναι τρίτη σε μέγεθος τράπεζα της Κρήτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, αφού ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο απαιτούμενος έλεγχος στοιχείων της Παγκρήτιας Τράπεζας (due diligence – AQR) βάσει του συμφώνου αμοιβαίας κατανόησης και εμπιστευτικότητας (MOU), «η εταιρεία Lyktos Participations αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αύξηση κεφαλαίου της Παγκρήτιας, καταθέτοντας ήδη το ποσόν της συμμετοχής της στον ειδικό λογαριασμό αύξησης κεφαλαίου της τράπεζας, που της επιτρέπει να αποκτήσει ποσοστό 21,50% του συνεταιριστικού της κεφαλαίου».

Κατά πληροφορίες, το ποσόν της επένδυσης διαμορφώνεται στα 20 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, η τράπεζα είχε προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου η οποία δεν είχε καλυφθεί πλήρως. Από την πλευρά της Παγκρήτιας συνεδρίασε χθες το διοικητικό συμβούλιο το οποίο έκανε αποδεκτή τη συμμετοχή του στρατηγικού επενδυτή. Παράλληλα και σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο, κατατέθηκε από τον στρατηγικό επενδυτή αίτηση προς την Τράπεζα της Ελλάδος για την παροχή της σχετικής έγκρισης, ώστε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, κάτι που σύμφωνα με την ανακοίνωση «αναμένεται να σηματοδοτήσει μια νέα δυναμική πορεία της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας».

Πηγή : kathimerini.gr

20


Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text