Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Deutsche Bank: 630 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα για τις ρωσικές "εικονικές συναλλαγές"

Deutsche Bank: 630 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα για τις ρωσικές "εικονικές συναλλαγές"

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Deutsche Bank: 630 εκατ. δολάρια σε πρόστιμα για τις ρωσικές "εικονικές συναλλαγές"

Πρόστιμα ύψους σχεδόν 630 εκατ. δολαρίων συμφώνησε να πληρώσει η Deutsche Bank προς τις ρυθμιστικές αρχές της Βρετανίας και της Νέας Υόρκης για συναλλαγές ρώσων επιχειρηματιών που άγγιζαν τα 10 εκατ. δολάρια και σύμφωνα με τις κατηγορίες παραβίαζαν το νόμο για ξέπλυμα χρήματος.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, τα δύο πρόστιμα – 204 εκατ. δολάρια στις Αρχές της Βρετανίας και 425 εκατ. δολάρια στο Τμήμα Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης – δίνουν τέλος σε ένα μεγάλο νομικό ζήτημα που ταλανίζει καιρό τη γερμανική τράπεζα.

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Νέας Υόρκης παρέθεσαν παραδείγματα επαναλαμβανόμενων παραλείψεων στους ελέγχους της Deutsche Bank στους συγκεκριμένους πελάτες και στον εντοπισμό ύποπτων συναλλαγών. Η τράπεζα εκτέλεσε περισσότερες από 2.400 "εικονικές συναλλαγές" από τον Απρίλιο του 2012 έως τον Οκτώβριο του 2014, σύμφωνα με τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι συναλλαγές αυτές επέτρεψαν στους πελάτες να μεταφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια από τη Ρωσία σε τράπεζες στην Κύπρο, την Εσθονία και τη Λετονία.  Οι υπηρεσίες της Deutsche Bank στη Μόσχα χειρίστηκαν και τις δύο πλευρές των συναλλαγών ταυτόχρονα, μετατρέποντας τα ρούβλια σε δολάρια και μεταφέροντας τα κεφάλαια εκτός Ρωσίας.

Οι συναλλαγές αφορούν τις υπηρεσίες της Deutsche Bank στη Μόσχα, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη την περίοδο μεταξύ του 2011 και του 2015.

Ο συμβιβασμός ωστόσο δεν έληξε και την έρευνα στην οποία βρίσκεται η Deutsche Bank από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Σχετικά μ’ αυτό το θέμα ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο το πότε θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Deutsche Bank, τα 630 εκατ. δολάρια έχουν ήδη προβλεφθεί στα αποθεματικά της τράπεζας.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, η Deutsche Bank συμφώνησε με το αμερικάνικο υπουργείο Δικαιοσύνης να πληρώσει 7,2 δισ. για να λήξει μια σειρά ερευνών σχετικά με ενυπόθηκους τίτλους.

Τα βλέμματα των επενδυτών για την ώρα είναι στραμμένα στα οικονομικά αποτελέσματα του τριμήνου που θα ανακοινώσει η τράπεζα την Πέμπτη.

Πηγή : liberal.gr

20

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text