Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι οι 8 Τούρκοι

Εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι οι 8 Τούρκοι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι οι 8 Τούρκοι

Από τον Παναγιώτη Τσιμπούκη.    Παραμένουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού, για τουλάχιστον τρεις μήνες ακόμα

Εξακολουθούν να παραμένουν κρατούμενοι τουλάχιστον επί ένα 3μήνο ακόμη οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, καθώς το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών επικύρωσε ως νόμιμη την παράταση της κράτησης τους  επί τρίμηνο εν αναμονή της απόφασης για τη χορήγηση ή όχι ασύλου. 

Παράλληλα, οι διοικητικοί δικαστές επικύρωσαν την απόφαση του διοικητή  της Διεύθυνση Αλλοδαπών της ΓΑΔΑ με την οποία παρατάθηκε η κράτηση των 8 Τούρκων για λόγους δημόσιας τάξης και εθνικής ασφάλειας. 

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες τα Ποινικά Τμήματα του Αρείου Πάγου αποφάσισαν  να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι οκτώ στρατιωτικοί. 

Οι 8 παραμένουν κρατούμενοι στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

Σκεπτικό απόφασης

Η   πρόεδρος του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών στην σχετική απόφαση με την οποία έκρινε νόμιμη την προσωρινή παράταση κράτησης των 8 Τούρκων σημειώνει ότι «η ατομική συμπεριφορά των 8 συνιστά σοβαρή απειλή για τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια της χώρας».      

Παράλληλα, η απόφαση του  Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών επικαλείται νομολογία του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με την οποία:

«Η έννοια της δημόσιας τάξης προϋποθέτει σε κάθε περίπτωση εκτός της διασαλεύσεως της κοινωνικής τάξης, που συνιστά κάθε παράβαση του νόμου, την ύπαρξη πραγματικής ενεστώσας και διαρκούς αρκούντως σοβαρής απειλής κάθε θεμελιώδους συμφέροντος της κοινωνίας, καθώς επίσης ότι η έννοια εθνική ασφάλεια καλύπτει την εξωτερική και εσωτερική ασφάλεια του κάθε κράτους μέλους».        

Κατά συνέπεια, συνεχίζει η Ευρωπαϊκή νομολογία,  «μπορεί να επηρεάζεται από την παρακώλυση της λειτουργίας των κρατικών θεσμών και βασικών δημόσιων υπηρεσιών, καθώς και από τον κίνδυνο σοβαρής διαταραχής των εξωτερικών σχέσεων ή της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών».

Πηγή : protothema.gr

20

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text