Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Υπό τη «Σκλαβενίτης» από σήμερα η λειτουργία της «Μαρινόπουλος»

Υπό τη «Σκλαβενίτης» από σήμερα η λειτουργία της «Μαρινόπουλος»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Υπό τη «Σκλαβενίτης» από σήμερα η λειτουργία της «Μαρινόπουλος»

Από την ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ.     Πέντε μήνες μετά την υπογραφή της συμφωνίας εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος», το δίκτυο των καταστημάτων της αναμένεται να ξεκινήσει από σήμερα τη λειτουργία του υπό τον έλεγχο πλέον του ομίλου Σκλαβενίτη και συγκεκριμένα της θυγατρικής του «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης».

Για μια ακόμη φορά η υπόθεση είχε τα χαρακτηριστικά αγώνα δρόμου, καθώς καταβάλλονταν προσπάθειες προκειμένου μέχρι τα ξημερώματα να υπογραφεί το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης της «Μαρινόπουλος» στην «Σκλαβενίτης», που αποτελεί ουσιαστικά και το απαιτούμενο βήμα για να θεωρηθεί ότι έχει ολοκληρωθεί η συναλλαγή και να εκταμιευθεί εντός 20 ημερών η νέα χρηματοδότηση. Βάσει της αρχικής συμφωνίας εξυγίανσης αυτή ανέρχεται συνολικά σε 352 εκατ. ευρώ, ενώ 125 εκατ. ευρώ πρόκειται να εισφέρει ως ίδια κεφάλαια η «Σκλαβενίτης». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η πρόσθετη χρηματοδότηση που θα απαιτηθεί λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της συμφωνίας είναι περίπου 65 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 50 εκατ. ευρώ θα χορηγηθούν ως δάνειο από τις τράπεζες και 15 εκατ. ευρώ από τη «Σκλαβενίτης».

Χθες, πάντως, τα καταστήματα του δικτύου της «Μαρινόπουλος» έμειναν κλειστά προκειμένου να γίνει η μετάβαση των ταμειακών μηχανών στο νέο ΑΦΜ. Σε πολλά καταστήματα, εξάλλου, έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ανακαίνισης και βεβαίως αλλαγής των επιγραφών, καθώς τα καταστήματα θα φέρουν πλέον την επωνυμία «Σκλαβενίτης».

Στην εταιρεία «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ΑΕΕ» μεταβιβάζονται συνολικά 400 καταστήματα. Εξ αυτών 238 ανήκαν στη «Μαρινόπουλος ΑΕΓΕ», 103 στην «Express M A.E.», 15 στην «Ξυνός Α.Ε.», 2 στην «Πειραϊκόν Α.Ε.» (πρόκειται για θυγατρικές της «Μαρινόπουλος»). Τα υπόλοιπα 42 σημεία πώλησης αφορούν στην ουσία μεταβίβαση στην «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» των συμμετοχών που είχε ο όμιλος Μαρινόπουλου στις εξής εταιρείες: «Μαρκέτα» στη Σαντορίνη (3 καταστήματα), «Παλαμάρης» στην Τήνο και τη Σύρο (4 καταστήματα), Κρόνος - Καρακίτσος στην Πάτρα (17 καταστήματα και Chris Cash & Carry στην Κύπρο (18 καταστήματα).

Από σήμερα, λοιπόν, ο όμιλος Σκλαβενίτη θα αποτελεί τη μεγαλύτερη λιανεμπορική επιχείρηση από πλευράς σημείων πώλησης. Εως χθες ο όμιλος αριθμούσε 112 καταστήματα «Σκλαβενίτης», 39 καταστήματα με την επωνυμία «Χαλκιαδάκης» στην Κρήτη (ανήκουν κατά 60% στον όμιλο Σκλαβενίτη), 9 καταστήματα «Τhe Mart» (πρώην Makro) και τώρα με την προσθήκη των 400 καταστημάτων σε Ελλάδα και Κύπρο κατέχει συνολικά 560 σημεία πώλησης. Σε αυτά, βεβαίως, συμπεριλαμβάνονται και 22 καταστήματα τα οποία ο «Σκλαβενίτης» πρέπει να μεταβιβάσει σε ανταγωνιστές, βάσει των δεσμεύσεων που ανέλαβε ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Πηγή : kathimerini.gr

20

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text