Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Σε χαμηλό αρκετών εβδομάδων τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Σε χαμηλό αρκετών εβδομάδων τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σε χαμηλό αρκετών εβδομάδων τα ευρωπαϊκά ομόλογα

Σε χαμηλό αρκετών εβδομάδων υποχωρούν οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, χάρη στη διαβεβαίωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) ότι η νομισματική πολιτική θα παραμείνει υπερχαλαρή για αρκετό διάστημα ακόμη.

Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Γερμανίας μειώνεται κατά 2 μονάδες βάσης στο 0,33%, διολισθαίνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών.

Σε αντίστοιχα επίπεδα υποχωρεί και η απόδοση του ολλανδικού 10ετούς ομολόγου, ενώ τα γαλλικά ομόλογα μειώνονται στο 0,91% - το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων.

Στην περιφέρεια, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας βουλιάζει σε χαμηλό ενός μήνα (1,62%).

Τις προηγούμενες ημέρες, το κόστος δανεισμού των ευρωπαϊκών κρατών κινήθηκε σε ανοδικά επίπεδα, εξαιτίας των σεναρίων περί σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ.

«Θέλαμε να επικοινωνήσουμε τη μείωση των κινδύνων, αλλά η αγορά το εξέλαβε ως βήμα προς την έξοδο» σχολίασαν χθες, πηγές της κεντρικής τράπεζας, κάνοντας λόγο για «παρερμηνεία του μηνύματός της ΕΚΤ».

«Το τέλος της υπερχαλαρής πολιτικής απέχει ακόμη παρασάγγας» έσπευσαν να επισημάνουν, επιχειρώντας να αμβλύνουν τις πιέσεις στα ομόλογα των αδύναμων χωρών της Ευρωζώνης.


Πηγή: naftemporiki.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text