Αρχική | Ειδήσεις | Φοροδιαφυγή - Διαφθορά | Βουλή: Εξεταστική για την Υγεία την περίοδο 1997 - 2014 ψήφισε η Ολομέλεια

Βουλή: Εξεταστική για την Υγεία την περίοδο 1997 - 2014 ψήφισε η Ολομέλεια

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Βουλή: Εξεταστική για την Υγεία την περίοδο 1997 - 2014 ψήφισε η Ολομέλεια

Δεκτή με 187 «ναι» έναντι 71 «όχι» έγινε η πρόταση των συγκυβερνώντων κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το χώρο της Υγείας, την περίοδο 1997-2014, με την ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η αντίστοιχη πρόταση της ΝΔ, για την περίοδο 1996 μέχρι σήμερα, απορρίφθηκε με 107 «ναι», 151 «όχι» και 21 «παρών».

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ψήφισαν «ναι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «όχι» στην πρόταση της ΝΔ. Οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «όχι» στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και «ναι» στην πρόταση της ΝΔ.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσαν ότι στηρίζουν την πρόταση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η οποία δεν όμως τέθηκε σε ψηφοφορία και η στάση τους λογίζεται «παρών» και στις δύο προτάσεις.

Η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και το Ποτάμι ψήφισαν «ναι» και στις δύο προτάσεις. Η Ένωση Κεντρώων, ψήφισε «παρών» και στις δύο προτάσεις.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος ανακοίνωσε την έναρξη της ονομαστικής ψηφοφορίας, με βάση το άρθρο 72 του Κανονισμού της Βουλής και, για την οικονομία του χρόνου, πρότεινε προς το Σώμα να γίνει ταυτόχρονη ψηφοφορία και επί των δύο προτάσεων με μια εκφώνηση καταλόγου.

Διευκρινίσθηκε ταυτόχρονα ότι οι βουλευτές ψηφίζουν χωριστά για κάθε μια από τις δύο προτάσεις. Με βάση το άρθρο 72 του Κανονισμού, κάθε βουλευτής μετά την εκφώνηση του ονόματος του, εξέφρασε την προτίμησή του με «ναι», «όχι» ή «παρών».

Δείτε τη συνέχεια από την πηγή.

 

Πηγή: tovima.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text