Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Τι συμβαίνει με την Ελαΐς Unilever Hellas;

Τι συμβαίνει με την Ελαΐς Unilever Hellas;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι συμβαίνει με την Ελαΐς Unilever Hellas;

Από την Αλεξάνδρα Γκίτση.   Η ανακοίνωση της αποχώρησης της κας Ηρούς Αθανασίου, από το "τιμόνι" της Ελαΐς Unilever Hellas, ήταν σίγουρα η πιο "ηχηρή". Όχι όμως και η μοναδική. Τους τελευταίους 16 μήνες έχουν "απομακρυνθεί" από την Ελαΐς Unilever Hellas περί τα 25 στελέχη της -για οικειοθελείς αποχωρήσεις κάνουν λόγο στελέχη της εταιρείας-, τα περισσότερα εκ των οποίων δήλωσαν παραίτηση και κάποια εξ αυτών έλαβαν και bonus. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, εργάζονταν στον κλάδο του παγωτού. 

Η συγκεκριμένη εξέλιξη, δηλαδή οι αποχωρήσεις, ίσως να ήταν ήσσονος σημασίας, αν και παράδοξη στην τρέχουσα οικονομική συγκυρία και από μια θυγατρική πολυεθνικής στην οποία όλοι ή σχεδόν όλοι θέλουν να εργαστούν.

Συμπίπτει όμως χρονικά με τον έλεγχο που διενεργεί το front office της Ernst & Young στην εταιρεία και συγκεκριμένα στον κλάδο του παγωτού, όπως αναφέρουν στο Capital.gr πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Ο έλεγχος, φέρεται να έχει διαταχθεί από την ελληνική θυγατρική της Unilever σε συνεννόηση με τα κεντρικά. Πρακτική που ακολουθούν άλλωστε αρκετές εταιρείες, τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών τειχών, όταν θέλουν να διενεργήσουν εσωτερικό έλεγχο. 

Που εστιάζει ο έλεγχος που συμπληρώνει ένα χρόνο

Ο έλεγχος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, "γίνεται εις βάθος και εξετάζει τι έγινε από την ημέρα που η Ελαΐς Unilever Hellas απέκτησε το brand παγωτού της ΕΒΓΑ. Ποιος ήταν ο αριθμός των ψυγείων, πως αυτά αποτιμήθηκαν και πως αποτιμώνται τα πάγια. Τι ίσχυε και τι ισχύει με τις συμβάσεις της εταιρείας με τους χονδρεμπόρους και με τους αντιπροσώπους και τι έγινε και γίνεται με παροχές και ανοικτά υπόλοιπα".

Ο έλεγχος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησε στα τέλη του περασμένου Καλοκαιριού, δηλαδή σε έναν μήνα από σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος, βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το αποτέλεσμά του και ούτε αν προκύπτει κάτι απ’ αυτόν. Άλλωστε δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, κάτι που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες, όπως ανέφερε στο Capital.gr στέλεχος της αγοράς που είναι σε θέση να γνωρίζει το θέμα. 

Τι απαντά η εταιρεία στο Capital.gr

Το Capital.gr, το οποίο ερευνά το θέμα τους τελευταίους τρεις μήνες και έχει πάρει 10 συνεντεύξεις από πρώην στελέχη της εταιρείας και παράγοντες της αγοράς με γνώση της υπόθεσης, προσπάθησε να επικοινωνήσει το τελευταίο δίμηνο με την κα. Ηρώ Αθανασίου πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο της Ελαΐς Unilever Hellas. Κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν, λόγω "ανειλημμένων υποχρεώσεων της και επαγγελματικών ταξιδιών που είχε”, όπως μας ανέφεραν στελέχη της εταιρείας.

Απάντηση σε ορισμένα από τα ερωτήματα, δόθηκαν από τον κ. Γρηγόρη Αντωνιάδη, Vice President and Communications Director της Ελαΐς Unilever Hellas, με τον οποίο το Capital.gr επικοινώνησε στις αρχές Ιουνίου και εκ νέου πριν από λίγες ώρες. Ο κ. Αντωνιάδης, στην απάντηση που μας απέστειλε στις 8 Ιουνίου, ανέφερε: "σχετικά με το ερώτημα σας για την κατηγορία του παγωτού μας, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ουδείς εξωτερικός έλεγχος της εταιρίας μας και από κανένα δεν είναι σε εξέλιξη ούτε και έγινε κατά το παρελθόν.” Προσέθεσε όμως πως "η ΕΛΑΙΣ-Unilever Hellas συνεργάζεται με αρκετές μεγάλες συμβουλευτικές εταιρείες ως παρόχους εξειδικευμένων υπηρεσιών, μεταξύ αυτών και της ΕΥ, προς την οποία η τοπική διοίκηση της εταιρείας αναθέτει κατά καιρούς διάφορες εργασίες μεταξύ αυτών και για το παγωτό.” Υπογραμμίζει δε: "οι πληροφορίες κινούνται προς την λάθος κατεύθυνση, δεδομένου ότι η πραγματικότητα είναι όπως την παραθέτω παραπάνω.”

Άλλα στελέχη της εταιρείας υποστηρίζουν ότι οι πληροφορίες διακινούνται από συγκεκριμένα κέντρα. Σχολιάζουν πως κανένας έλεγχος δεν έχει διαταχθεί από τη μητρική εταιρεία, ενώ τονίζουν πως κανένας έλεγχος δεν γίνεται στη διοικητική της ομάδα. Τα συγκεκριμένα στελέχη απέφυγαν όμως να απαντήσουν αν αυτή τη στιγμή το front της Ernst & Young ελέγχει την εταιρεία. Σιβυλλικές είναι και οι απαντήσεις τους και για το πως εξηγείται το γεγονός ότι τους τελευταίους 16 μήνες έχουν αποχωρήσει περί τα 25 στελέχη της, κάποια εκ των οποίων βρίσκονταν σε θέσεις κλειδιά. Σημειώνεται ότι κάποια από τα πρώην στελέχη της Ελαΐς Unilever Hellas, εργάζονται σήμερα στην Cold Sin, εταιρεία η οποία είναι ο διανομέας της Mars Hellas για τα προϊόντα παγωτού.

Μεταξύ αυτών που αποχώρησαν, και συγκεκριμένα δύο πρώην στελέχη της Ελαΐς Unilever Hellas, ήταν μέλη του 7μελούς συμβουλίου που χαράσσει τη στρατηγική, εκ των οποίων το ένα ήταν και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας. Εν τω μεταξύ με δεδομένο ότι η κα. Ηρώ Αθανασίου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Ελαΐς Unilever Hellas αποχωρεί από την εταιρεία, τότε τόσο το διοικητικό συμβούλιο όσο και συμβούλιο που χαράσσει στρατηγική θα μετρήσει μια ακόμη απώλεια το επόμενο διάστημα. Εκτός από τις αποχωρήσεις στελεχών της εταιρείας από τον κλάδο του παγωτού αλλά και από το οικονομικό της τμήμα, η Ελαΐς Unilever Hellas έχει "κόψει" περί τους 30 αντιπροσώπους παγωτού, όπως ανέφεραν στο Capital.gr πηγές της αγοράς.


Πηγή: capital.gr

22

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text