Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Κέρδη 15,8 εκατ. ευρώ σημείωσε η Aegean το δεύτερο τρίμηνο

Κέρδη 15,8 εκατ. ευρώ σημείωσε η Aegean το δεύτερο τρίμηνο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κέρδη 15,8 εκατ. ευρώ σημείωσε η Aegean το δεύτερο τρίμηνο

Από την Αλεξάνδρα Κασσίμη.   Κέρδη έναντι ζημιών κατέγραψε η Aegean το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους συγκρινόμενο με το αντίστοιχο διάστημα του 2016. Συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε κέρδη προ φόρων 23,2 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του 2017, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς και της οικονομίας.

Στο μεταξύ, η εταιρεία, που ανακοίνωσε χθες σημαντική συρρίκνωση των ζημιών προ φόρων (16%) το πρώτο εξάμηνο του έτους, αναμένει την έκβαση του διαγωνισμού μεταξύ των δύο μεγάλων κατασκευαστριών αεροσκαφών, οι οποίες κονταροχτυπιούνται προκειμένου να πάρουν την παραγγελία 45-55 αεροσκαφών νέας γενιάς. Η Aegean έχει προαναγγείλει εδώ και σχεδόν ένα χρόνο την πρόθεσή της να ενισχύσει τον στόλο της και στην παρούσα φάση βρίσκεται στο επίκεντρο της μάχης προσφορών των δύο γιγάντων της αεροπορικής αγοράς, της Boeing και της Airbus. Ο διαγωνισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου οπότε και η Aegean θα κληθεί να αποφασίσει ποια από τις δύο εταιρείες θα της προσφέρει τους συμφερότερους όρους.

Το γεγονός ότι η Aegean σήμερα εκτελεί την πλειονότητα του πτητικού της προγράμματος με Airbus θα μπορούσε να θεωρηθεί ένα προβάδισμα για την ευρωπαϊκή εταιρεία, ωστόσο στελέχη της Aegean εξηγούν ότι όλα θα κριθούν στο νήμα. «Τίποτα δεν μας εμποδίζει να αλλάξουμε προμηθευτή όπως δεν μας εμπόδισε στο παρελθόν, όταν μετακινηθήκαμε από την Boeing στην Airbus», σημειώνουν με νόημα στελέχη της Aegean ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο εταιρειών. Η Airbus από τη μια θα ήθελε να διατηρήσει τον πελάτη της, ο οποίος βρίσκεται σε έντονα αναπτυξιακή τροχιά, η Boeing από την άλλη, πέραν της απόκτησης νέου πελάτη, θα διεκδικήσει με κάθε τρόπο την είσοδο στην ευρωπαϊκή αγορά όπου η παρουσία της είναι εξαιρετικά φτωχή.

Αναλυτικά, τα οικονομικά αποτελέσματα της Aegean, που ανακοινώθηκαν χθες, επιδεικνύουν αύξηση 12% στον κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 450,7 εκατ. ευρώ και αύξηση της επιβατικής κίνησης κατά 6% σε 5,6 εκατ. επιβάτες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους τα ενοποιημένα έσοδα ανήλθαν σε 298,8 εκατ. ευρώ, 17% ενισχυμένα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016, χωρίς αύξηση του αριθμού των πτήσεων. Η βελτίωση που σημειώθηκε στις πληρότητες κατά σχεδόν 9 ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας το 81% από 72% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, οδήγησε σε ανάκαμψη της κερδοφορίας.

Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 23,2 εκατ. ευρώ και μετά από φόρους σε 15,8 εκατ. ευρώ, από ζημίες 2,1 εκατ. ευρώ και 2,2 εκατ. ευρώ αντίστοιχα το δεύτερο τρίμηνο του 2016. Η ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των αποτελεσμάτων προήλθε από στοχευμένες προσαρμογές του δικτύου σε συνδυασμό με την επένδυση της εταιρείας σε αγορές του εξωτερικού, που συνεχίζουν να αποδίδουν θετικά αποτελέσματα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

H επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με το δίκτυο εξωτερικού να παραμένει ο κύριος μοχλός ανάπτυξης, παρουσιάζοντας αύξηση 12%. Η κίνηση εξωτερικού από/προς την Αθήνα ενισχύθηκε κατά 17% το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

 

Πηγή : kathimerini.gr

23

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text