Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Μικρή πτώση στα καθαρά κέρδη της Ryanair

Μικρή πτώση στα καθαρά κέρδη της Ryanair

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μικρή πτώση στα καθαρά κέρδη της Ryanair

Η Ryanair Holdings ανακοίνωσε μικρή πτώση στα καθαρά κέρδη λόγω του κόστους που συνδέεται με τη διακοπή ορισμένων πτήσεων, αλλά η εταιρεία διατηρεί τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης.

Η Ryanair σόκαρε τους επιβάτες και τους επενδυτές το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο ακυρώνοντας χιλιάδες πτήσεις, που επηρέασαν 700.000 επιβάτες.

Η ιρλανδική αεροπορική, η μεγαλύτερη της Ευρώπης με βάση τον αριθμό των επιβατών, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 1,8% στα 895,4 εκατ. ευρώ στο διάστημα Ιουλίου—Σεπτεμβρίου, λόγω του κόστους αποζημίωσης ύψους 25 εκατ. ευρώ των επιβατών των οποίων τα ταξιδιωτικά σχέδια διαταράχθηκαν.

Οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 2,52 δισ. ευρώ από τα 2,44 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Παρά το κόστος ακύρωσης των πτήσεων και της υπόσχεσης προς τους πιλότους να αυξήσει τους μισθούς, η Ryanair διατήρησε τις εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης στα 1,4-1,45 δισ. ευρώ. 

Η αεροπορική τόνισε πως μετά από την ολοκλήρωση της πρόσφατης αγοράς ιδίων μετοχών ύψους 600 εκατ. ευρώ, δεν σχεδιάζει κάποιες νέες αγορές βραχυπρόθεσμα, για να εστιάσει στον ισολογισμό της.

"Αυτά τα ισχυρά αποτελέσματα του α΄ εξαμήνου ενισχύουν τη δυναμική φύση του μοντέλου ανάπτυξης χαμηλών ναύλων της εταιρείας, ακόμη και κατά τη διάρκεια μιας περιόδου που υπέστη πλήγμα από τη λειτουργία του ρόστερ των πιλότων στις αρχές Σεπτεμβρίου", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος Michael O’ Leary.

 

Πηγή: capital.gr

24

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text