Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ με την δράση της ΕΕΕ προσπαθεί σήμερα, Τετ, 14-2-24, να πισωγυρίσει προς τις 1400 μονάδες

Ο ΓΔ με την δράση της ΕΕΕ προσπαθεί σήμερα, Τετ, 14-2-24, να πισωγυρίσει προς τις 1400 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ιδιόρρυθμη είναι η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να μην δείχνει το τι συμβαίνει στην αγορά : ενώ οι δείκτες πλάτους της αγοράς, ο λόγος ανοδικών προς καθοδικές μετοχές, είναι χαμηλός, από ½ έως 1/3, ο ΓΔ φέρει θετικό πρόσημο, αυτή τη στιγμή, 4.15 μμ βρίσκεται στο +0,70%, γεγονός οφειλόμενο στην πολύ μεγάλη άνοδο της δεικτοβαρούς ΕΕΕ, ενώ στην πραγματικότητα η σημερινή συνεδρίαση είναι ελαφρά πτωτική ή με σχεδόν μηδενική μεταβολή.

 

Το κυριότερο όμως για την στρατηγική μας είναι το ότι η μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ παραμένει σαφώς ανοδική, καθώς ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται πολύ ψηλότερα από τα stop loss μας (το Χαμηλό 20 ημερών του ΓΔ), οπότε εμείς διατηρούμε την υψηλή αναλογία μετοχών/μετρητών  στην σύνθεση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) το κατά 97% με μετοχές ΤΧ.

 

Μετοχές

 

Αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών φέρουν αρνητικό πρόσημο ενώ δύο μετοχές, οι ΚΟΥΕΣ και ΙΚΤΙΝ, χάνουν περισσότερο του -3% σε σύγκριση με επίσης δύο μετοχές, τις ΕΕΕ και ΦΡΙΓΟ, που κερδίζουν περισσότερο του +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : αναμφίβολα είναι η ΕΕΕ που διασπά ανοδικά τον στροφέα της –υψηλό εξαμήνου με μεγάλη άνοδο +7,20% και μεγάλους όγκους 132 εκατ τεμαχίων μέχρις στιγμής αντιδρώντας στην χθεσινή ανακοίνωση κερδών 2023 που κατέγραψαν άνοδο +21% , μεγαλύτερη της αναμενόμενης. Πιθανόν η μετοχή, αν ο ΓΔ κρατηθεί κοντά στις 1400 μονάδες, να οδεύσει προς το υψηλό της των 30 ευρώ (τρέχουσα τιμή 27,8).

 

Ξεχωρίζουμε σήμερα τρεις μετοχές, τις ΕΛΛΑΚΤ, ΕΠΣΙΛ και ΚΡΙ που αυτή τη στιγμή βρίσκονται ακριβώς επάνω στον αγοραστικό τους στροφέα, στα αντίστοιχα 2,7 ευρώ, 9,8 ευρώ και 10 ευρώ. Αν σπάσουν τον στροφέα τους και ο ΓΔ κρατηθεί στα πέριξ των 1400 μονάδων, οι μετοχές αυτές θα πρέπει να έχουν κάποιο ανοδικό δρόμο.

 

Και ο ΟΠΑΠ προσεγγίζει το αγκίστρι του των 16,6 ευρώ .

 

Νέα υψηλά 12μήνου πετυχαίνουν σήμερα μόνον οι ΟΛΠ και ΠΕΤΡΟ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text