Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα, Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024, να παλινδρομεί γύρω από τις 1400 μονάδες

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα, Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2024, να παλινδρομεί γύρω από τις 1400 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Θετική κρίνουμε την σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ δεν έχει σκοπό (μέχρις στιγμής) να χάσει τις 1400 μονάδες που πρόσφατα κέρδισε μετά από 13 χρόνια. Η σημερινή δημοπρασία ξεκίνησε το πρωί με νέο ρεκόρ στον ΓΔ, στις 1414 μονάδες, πριν μια ώρα είχε αναστραφεί στις 1398 και τώρα βρίσκεται στις 1401 μονάδες (-0,25, στις 4.10 μμ).

 

Το θέμα είναι ότι η τάση στον ΓΔ αλλά και σε όλους σχεδόν τους δείκτες των ΗΠΑ και ΕΕ είναι καθαρά ανοδική με σαφή ορμή προς τα πάνω, οπότε εμείς δεν κάνουμε καμία κίνηση να μειώσουμε την μετοχική μας έκθεση.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ούτε σήμερα θα κάνει πράξεις (πωλήσεις) το κατά 97% με μετοχές ΤΧ.

 

Μετοχές

 

Το πλάτος της αγοράς πάλι και σήμερα είναι εμφανώς πτωτικό με τα ¾ των μετοχών να κινούνται αρνητικά αλλά την κατάσταση (δηλαδή την ένδειξη του ΓΔ) την σώζουν τρεις μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης, οι ΕΕΕ, ΟΤΕ και ΔΕΗ που κινούνται εμφανώς θετικά, ενώ τρεις μετοχές, η σημαντική ΕΕΕ και οι μικράς σημασίας ΙΚΤΙΝ και ΑΛΜΥ σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% ενώ καμία δεν σημειώνει μεγάλη πτώση κάτω του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : δεν διακρίνουμε κάποια.

 

Αξιοσημείωτες όμως είναι οι ΕΕΕ και ΕΛΛΑΚΤ, που χθές έδωσαν σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδικές διασπάσεις εμφανών στροφέων, και που σήμερα σημειώνουν νέα υψηλά έτους με μεγάλες ανόδους και μεγάλους όγκους.

 

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδικές διασπάσεις στροφέων ή αγκιστριών. Τείνει η ΕΠΣΙΛ να σπάσει το αγκίστρι της των 9,83 ευρώ.

 

Επίσης, παρατηρούμε μερικές μετοχές να σχηματίζουν συνωστισμούς στα ψηλά τους, κάτι σαν σχηματισμούς ανοδικής συνέχισης, όπως βλέπουμε στις, ΙΝΤΕΚ, ΚΡΙ, ΛΑΒΙ, ΕΤΕ και ΟΠΑΠ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τι 4.00-4.30 μμ.

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text