Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Σήμερα, Δευτ, 4/3/2024, ο ΓΔ πετυχαίνει νέο υψηλό έτους αρχίζοντας να προσεγγίζει και τις 1450 μονάδες

Σήμερα, Δευτ, 4/3/2024, ο ΓΔ πετυχαίνει νέο υψηλό έτους αρχίζοντας να προσεγγίζει και τις 1450 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει νέα άνοδο +0,8% (στις 1433 μονέ32 , στις 4.30 μμ) με αυξημένο τζίρο (120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους περισσότερους ευρωπαϊκούς εθνικούς δείκτες να σημειώνουν οριακά νέα υψηλά έτους.

 

Και πάλι αναφέρουμε ότι η τάση της αγοράς είναι καθαρά ανοδική με όλους τους δείκτες τάσης, βραχυχρόνιους και μακροχρόνιους, του ΓΔ να φέρουν bullish ενδείξεις που σημαίνει ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ της συνέχισης της ανόδου προς τις 1450 ή και τις 1500 μονάδες.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Οσο η τάση του ΓΔ είναι καθαρά ανοδική εμείς θα διατηρούμε την υψηλή μετοχική μας έκθεση, τώρα στο 96%, επί του κεφαλαίου μας, ενώ παράλληλα ελέγχουμε το συστημικό stop loss μας που τώρα βρίσκεται στις 1385 μονάδες του ΓΔ.

 

Μετοχές

 

Θετικό πρόσημο φέρει αυτή τη στιγμή το 70% των εμπορεύσιμων μετοχών ενώ 3 μετοχές σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%, οι ΕΝΤΕΡ, ΠΡΟΦ, ΠΕΙΡ, σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -2%.

 

Η μετοχή της ημέρας : Είναι δύο, πρώτον η ΕΝΤΕΡ που σήμερα διακινεί πάνω από 2 εκατ τεμάχια στα 8 ευρώ όπου έγινε η πρόταση εξαγοράς της από τον όμιλο ΟΛΥΜΠΙΑ του Π Γερμανού και, δεύτερον, η ΠΕΙΡ που σημειώνει νέα υψηλά έτους λίγο πάνω από τα 4 ευρώ δηλαδή, λίγο πάνω από την τιμή που θα πουλήσει το κρατικό ΤΧΣ τις μετοχές του της ΠΕΙΡ σε θεσμικούς επενδυτές.

 

Σήματα ενίσχυσης θέσεων δίνουν σήμερα οι ΕΤΕ και ΑΡΑΙΓ διασπώντας ανοδικά στροφέα βραχυπρόθεσμης οριζόντιας ανάπαυλας που έχουν αυτές διαγράψει κατά τις τελευταίες μέρες.

 

Τείνουν να πραγματοποιήσουν τέτοιες ανοδικές διασπάσεις οι, ΠΡΟΦ με στροφέα – υψηλό 5μήνου των 4,7 ευρώ, ΕΥΡΩΒ 1,94, ΜΠΕΛΑ 28, ΣΑΡ 9,8, ΙΝΤΕΚ 6,7 και ΣΕΝΕΡ με στροφέα τα 7,55 ευρώ.

 

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΝΤΕΡ, ΠΕΙΡ, ΟΠΑΠ και ΙΝΚΑΤ ενώ νέα χαμηλά σημειώνει μόνον η ΝΤΙΜΑΝΤ.

 

Μεγάλους όγκους παρατηρούμε σήμερα στις αναφερθείσες ΠΕΙΡ, ΕΝΤΕΡ και επιπλέον σε ΑΛΦΑ και σε ΣΕΝΤΡ την οποίαν ΣΕΝΤΡ θα εισάγουμε στην λίστα παρακολούθησης.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00-4.30 μμ.


 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text