Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ρευστοποιήσεις πλημμύρισαν σήμερα την αγορά (Δευτ, 11/3/24) με τον ΓΔ να κινδυνεύει να χάσει τις 1400 μονάδες

Ρευστοποιήσεις πλημμύρισαν σήμερα την αγορά (Δευτ, 11/3/24) με τον ΓΔ να κινδυνεύει να χάσει τις 1400 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Ανάποδη» είναι η σημερινή συνεδρίαση. Μετά από πεντάμηνη ισχυρότατη ανοδική τάση ύψους +30% από αρχές Οκτωβρίου 2023 στον ΓΔ, βλέπουμε τον εν λόγω δείκτη να χάνει αυτή τη στιγμή -1,72% (στις 1402 μονάδες στις 4.20 μμ) με αυξημένο τζίρο (140 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο και με τους ευρωπαϊκούς δείκτες να εμφανίζουν επίσης πτωτική συμπεριφορά, αρκετά όμως πιο ήπια.

 

Η μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ (αυτή που μας ενδιαφέρει) παραμένει ανοδική και κατά το σύστημά μας του κανόνα των 4 εβδομάδων θα μετατραπεί σε καθοδική αν διασπασθεί καθοδικά το κυλιόμενο χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 1385 μονάδες.

 

Ωστόσο, εμείς θα προχωρήσουμε σε μερικές προεξοφλητικές πωλήσεις με σκοπό να κατεβάσουμε την μετοχική μας έκθεση από 93% σε 85%.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Εάν ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1% και με τζίρο μεγαλύτερο των χθεσινών 123 εκατ, το ΤΧ θα πουλήσει σε τιμές κλεισίματος (ώστε να υπάρχει ελεγξιμότητα)  όλες τις μετοχές ΣΑΡ και ΒΙΟΣΣΚ συν 300 μετοχές ΜΥΤΙΛ.

 

Μετοχές

 

Επειδή οι σημερινές πωλήσεις είναι συστημικές και όχι επιλεκτικές εταιριών, δεν μπορούμε να εντοπίσουμε ιδιαιτερότητες σε κατ ιδίαν μετοχές παρά μόνον ποιες σημειώνουν διανομές δηλαδή, μεγάλες ή μέτριες πτώσεις, κυρίως με μεγάλο γι αυτές όγκο.

 

Διακρίνουμε όλες τις τράπεζες συν τις, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, ΒΙΟ, ΑΔΜΗΕ, ΚΟΥΕΣ, ΙΝΤΕΚ και ΣΕΝΤΡΙΚ. Μέχρι το κλείσιμο πιθανόν να εμφανισθούν με μερικές άλλες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text