Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024) να ανακτήσει τις 1400 μονάδες που παταγωδώς έχασε χθες

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 12 Μαρτίου 2024) να ανακτήσει τις 1400 μονάδες που παταγωδώς έχασε χθες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μέτρια είναι η σημερινή εμφάνιση της αγοράς καθώς ο ΓΔ μετά το χθεσινό χτύπημα (-2,50% με τζίρο 140 εκατ – αφαιρεθέντων των πακέτων της ΠΕΙΡ), δεν συνεχίζει την πτώση αλλά ούτε έχει και τις δυνάμεις για μια σοβαρή έγερση περιοριζόμενος σε μια αναιμική άνοδο +0,25% (στις 1394 μονάδες, στις 4.15μμ) με μεγάλο μεν τζίρο (120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο χωρίς τα πακέτα της ΠΕΙΡ) αλλά μικρότερο των χθεσινών.

 

Αντίθετα, η Ευρώπη τα πάει καλύτερα πλησιάζοντας τα πρόσφατα υψηλά και με τον STOXX600 να σημειώνει οριακά νέα υψηλά έτους.

 

Θα ελπίσουμε ότι η αγορά έχει δυνάμεις προς τις 1500 μονάδες μόνον αν ο ΓΔ ανακτήσει άμεσα το μισό της τρέχουσας 7ήμερης διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 1406 μονάδες.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το κατά 85% με μετοχές και 15% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Αντίθετα, σε πωλήσεις θα προχωρήσει σε μια από τις επόμενες μέρες, αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά το χαμηλό κλείσιμο 20 ημερών των 1385 μονάδων.

 

Μετοχές

 

Το πλάτος της αγοράς είναι σαφώς ανοδικό με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικά πρόσημα ενώ μόνον μια εμπορεύσιμη μετοχή, ο ΣΑΡ, κερδίζει πάνω από +3% και μόνον μια, η ΕΥΡΩΒ, χάνει περισσότερο του -3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : είναι ο ΣΑΡ που διασπά με μεγάλη άνοδο +3,7% και μεγάλους όγκους 130 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής την αντίσταση των 9,75 ευρώ 30ήμερης ανάπαυλας.

 

Δεν διακρίνουμε άλλη μετοχή για την δύναμή της με εξαίρεση την ΚΟΥΑΛ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +2% με μεγάλον όγκο 200 χιλ τεμαχίων θέλοντας να συνεχίσει το εν εξελίξει ράλι της. Από σήμερα εντάσσουμε την ΚΟΥΑΛ στις υπό παρακολούθηση μετοχές μας.

 

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η ΚΡΙ.

 

Συσσωρεύσεις διακρίνουμε σήμερα σε ΣΑΡ και ΚΟΥΑΛ και διανομές σε ΕΥΡΩΒ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 


Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text