Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο σε ανοδική τάση Γενικός Δείκτης «δειλιάζει» σήμερα, Παρ, 22/3/24, να σημειώσει νέο υψηλό έτους

Ο σε ανοδική τάση Γενικός Δείκτης «δειλιάζει» σήμερα, Παρ, 22/3/24, να σημειώσει νέο υψηλό έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καθόλου δεν μας προβληματίζει η σημερινή μικρή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι μικρή -0,40% στις 1424 μονάδες, στις 4.45 μμ) με μέτριο τζίρο (120 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) ενώ αρκετοί ευρωπαϊκοί δείκτες σημειώνουν οριακά νέα υψηλά έτους.

 

Στο γράφημα φαίνεται πόσο μικρή είναι η σημερινή διόρθωση του ΓΔ και πως ο ίδιος δείκτης παραμένει πολύ κοντά στην αντίσταση – στροφέα των 1434 μονάδων που σημαίνεις ότι του είναι πολύ εύκολο να την διασπάσει ανοδικά και πιθανά να προκύψει ένα νέο ανοδικό ρεύμα.

 

Συνεπώς, διατηρούμε την υψηλή μετοχική μας έκθεση στο ΧΑ.

 

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Αν ανέλπιστα ό ΓΔ έκλεινε πάνω από τις 1434 μονάδες, το ΤΧ θα αύξανε την μετοχική του έκθεση από 91% σε 96% αγοράζοντας 1000 μετοχές ΕΛΠΕ και 20000 ΣΕΝΤΡ.

 

Μετοχές

 

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα πτωτικό με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται αρνητικά ενώ μόνον μια μετοχή η ΕΠΣΙΛ σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% σε σύγκριση με 5 μετοχές, τις ΕΥΔΑΠ, ΣΕΝΤΡ, ΚΟΥΑΛ, ΕΛΠΕ και ΣΑΡ, που σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3%.

 

Η μετοχή της ημέρας : αναμφισβήτητα είναι τα ΕΛΠΕ που διασπούν τον στροφέα των 8,4 ευρώ με μεγάλη άνοδο +3,4% και μεγάλο όγκο 630 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Η τρέχουσα τιμή είναι 8,51).

 

Η ΣΕΝΤΡΙΚ αξίζει της προσοχής μας καθώς προσεγγίζει με μεγάλη σημερινή άνοδο τιμής και μεγάλους όγκους την αντίσταση των 4,446 ευρώ που δεν μπόρεσε χθες να σπάσει σε τιμές κλεισίματος.

 

Επίσης, προσέχουμε την ΕΛΛ που σημειώνει με μεγάλους όγκους νέα υψηλά έτους 2024 , σε επίπεδα πολύ χαμηλότερα από την κορυφή 2023.

 

Θα επανέλθουμε την Τρίτη. 26 Μαρτίου 24 κατά τις 4.30 μμ.

 

 

Στοιχεία χρηματιστηριακής αγοράς

Ημερήσιο Χρηματιστηριακό Δελτίο

Καθημερινές σελίδες χρηματιστηριακών ειδήσεων

Χρηματιστηριακές επισημάνσεις


Στοιχεία Σύνθεσης και Αποδόσεων Χαρτοφυλακίου

Σύνθεση και καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου

Πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου κατά το 2023

Διαγράμματα και στατιστικά του Χαρτοφυλακίου

Μετοχές που παρακολουθεί το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο

 


 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text