Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Αποκάλυψη σοκ: Στην Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ πήραν από το Ταμείο 791.032 ευρώ - Στην ΑΜΚ εισέφεραν διαμέρισμα στο Παγκράτι

Αποκάλυψη σοκ: Στην Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ πήραν από το Ταμείο 791.032 ευρώ - Στην ΑΜΚ εισέφεραν διαμέρισμα στο Παγκράτι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αποκάλυψη σοκ: Στην Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ πήραν από το Ταμείο 791.032 ευρώ - Στην ΑΜΚ εισέφεραν διαμέρισμα στο Παγκράτι

Πρωτοφανή περιστατικά παρατηρούνται στην Κύκλος Χρηματιστηριακή και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κάνει εδώ και πάνω από ένα χρόνο ότι δεν καταλαβαίνει.

Ο ορκωτός της στη χρήση του 2022 δήλωσε αδυναμία έκφρασης γνώμης στον έλεγχο που διενήργησε !!!

Αυτό όμως που είναι εντυπωσιακό είναι πως από την έκθεση του ορκωτού προκύπτει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας πήρε από το ταμείο 791.032,48 Ευρώ κατά παράβαση της νομοθεσίας.

Για το ποσό αυτό έχει υπογραφεί σύμβαση δανείου όπως αναφέρει ο ορκωτός, με έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου και έγγραφες διαβεβαιώσεις των μετόχων της Εταιρείας, για την αποπληρωμή του σε τριμηνιαίες δόσεις έως 31.12.2023!!!

Η αναφορά αυτή του ορκωτού

εγείρει το ερώτημα τι ακριβώς έχει κάνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εδώ και ένα χρόνο όταν έχει προκύψει ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει βάλει χέρι στο ταμείο της εταιρίας και ταυτόχρονα ο ορκωτός αναφέρει πως αν ληφθούν υπό όψιν οι παρατηρήσεις του (υπάρχουν και ανείσπρακτες απαιτήσεις προηγούμενων χρήσεων 698 χιλιάδων ευρώ) τότε «τα ίδια κεφάλαια καθίστανται αρνητικά και οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις υπερβαίνουν το κυκλοφορούν ενεργητικό, με αποτέλεσμα να υπάρχει πιθανότητα η Εταιρεία να μην είναι σε θέση να αποπληρώσει μέρος των συμβατικών υποχρεώσεών της».

Αναζητήσαμε στο ΓΕΜΗ και την ιστοσελίδα της εταιρίας να διαπιστώσουμε αν έχει δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις για το εξάμηνο και το έτος του 2023.

Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα και μάλιστα τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της χρηματιστηριακής είναι του 2020.

Τα περίεργα δεν σταματούν εδώ.

Μέσω του ΓΕΜΗ προκύπτει ότι το 2023 το Φεβρουάριο έγινε αύξηση κεφαλαίου με μετρητά που καλύφθηκε μερικώς κατά το ποσό των 184.991 ευρώ.

Η συνέχεια είναι ακόμα πιο συναρπαστική καθώς ακολούθησε τον περασμένο Αύγουστο αύξηση κεφαλαίου με εισφορά διαμερίσματος από βασικό μέτοχο της εταιρίας ύψους 450.000 ευρώ.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στο Παγκράτι στην οδό Αστυδάμαντος είναι κτισμένο το 1972 και έχει εμβαδόν 114 τετραγωνικά και αποτιμήθηκε με εντολή του μετόχου που το εισέφερε από τη Δανός και Συνεργάτης στα 450.000 ευρώ.

Προφανώς έχουν ακριβύνει και μάλιστα πολύ τα διαμερίσματα σαρανταετίας στο Παγκράτι.

Επίσης προφανώς όλα αυτά θεωρούνται απολύτως φυσιολογικά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ότι γενικότερα συμβάλλουν στην αξιοπιστία της αγοράς και της λειτουργίας των χρηματιστηριακών εταιρών η ανάληψη χρημάτων από το Διευθύνοντα Σύμβουλο και οι αυξήσεις κεφαλαίων με εισφορά διαμερίσματος.

Το ερώτημα είναι.

Η 31/12/2023 παρήλθε και έχουμε φτάσει στον Απρίλιο του 2024.

Τα 791 χιλιάδες ευρώ «δανείου» επεστράφησαν από το Διευθύνοντα Σύμβουλο;

Και αν όχι τι έκανε η εποπτική αρχή;

Και εν τέλει ποιος εποπτεύει τον επόπτη όταν έχουμε φαινόμενα σκασίματος χρηματιστηριακών με υπεξαίρεση κεφαλαίων από μετόχους εταιριών οι οποίες έπρεπε να έχουν κλείσει χρόνια και λειτουργία χρηματιστηριακών στα «κόκκινα» με πλήθος παραβάσεων της νομοθεσίας σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτα;

Νίκος Καρούτζος

Πηγή: bankingnews.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text