Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί να παγιώσει τα κέρδη (σωρευτικά +7%) των τελευταίων 4 εβδομάδων

Ο ΓΔ προσπαθεί να παγιώσει τα κέρδη (σωρευτικά +7%) των τελευταίων 4 εβδομάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Καθόλου δεν μας ανησυχεί η μέχρι τούδε (3.50 μμ) σημερινή διόρθωση της αγοράς καθώς η πτώση του ΓΔ είναι πολύ μικρή (-0,55%, στις 586 μονάδες), οι συνολικοί τζίροι επίσης πολύ μικροί (25 εκατ αναμενόμενα στο κλεείσιμο) και τα κύρια ξένα χρηματιστήρια πάνε μια χαρά κινούμενα σε μεσοπρόθεσμη και μεσομακροπρόθεσμη ανοδική τάση (αλλά πλευρική μεσοβραχυχρόνια τάση).

Διατηρούμε λοιπόν την αισιοδοξία μας ότι ο ΓΔ κατά το τελευταίο δίμηνο του 2016 θα είναι πιθανό να σημειώσει περαιτέρω άνοδο φθάνοντας ή και ξεπερνώντας το υψηλό Μαΐου των 650 μονάδων, ενώ θα εγκαταλείψουμε αυτή την αισιοδοξία εάν ο ΓΔ χάσει το 50% της αναφερθείσας ανόδου του τελευταίου μήνα κλείνοντας κάτω των 570 μονάδων και τέλος, θα αναγκασθούμε να εφαρμόσουμε stop loss εάν ο ΓΔ κλείσει κάτω του κυλιόμενου Χαμηλού Κλεισίματος 20 ημερών που τώρα βρίσκεται στις 560 μονάδες.

Ανακοινώνουμε ότι στο κλείσιμο της Παρασκευής, 14/10/16, το ΤΧ αγόρασε 5000 μετοχές ΑΝΕΜΟ λόγω του ότι ο ΓΔ σημείωσε νέο υψηλό κλείσιμο.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το κατά 92% με μετοχές και 8% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Καθοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα ¾ των 42 εμπορεύσιμων μετοχών που παρακολουθούμε και ανοδικά το ¼ ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεγάλη μεταβολή, άνω του +3% ή κάτω του -3%.

Καμία μετοχή δεν μας εντυπωσιάζει σήμερα με την δύναμή της ή την αδυναμία της. Οι ΓΕΚΤ και ΕΛΛΑΚΤ σημειώνουν τις μεγαλύτερες πτώσεις, περίπου στο -2,50%, αλλά σε περιοχή υψηλών εποχής και με μικρούς όγκους.

Περισσότερο μας ανησυχεί ο ΟΤΕ (-2,10%) που κινείται κοντά στα χαμηλά εποχής.

Νέα υψηλά εποχής σημειώνουν αυτή τη στιγμή οι, ΜΥΤΙΛ, ΜΠΕΛΑ, ΜΟΗ και νέα χαμηλά καμία μετοχή ενώ συσσωρεύσεις διακρίνουμε ήπιες σε ΜΠΕΛΑ και διανομές ήπιες σε ΓΕΚΤ.

Γενικά η σημερινή συνεδρίαση δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text