Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Αδυναμία δείχνει σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να διασπά καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 και να αρχίζει να πλησιάζει το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 628 μονάδων

Αδυναμία δείχνει σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να διασπά καθοδικά τον ΕΚΜΟ30 και να αρχίζει να πλησιάζει το Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 628 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Σήμερα, Πέμπτη, 19/1, αρχίζουμε να εκδηλώνουμε τις πρώτες ανησυχίες μας καθώς ο ΓΔ με μέτρια πτώση -0,60% (στις 639 μονάδες, στις 3.30 μμ) αλλά πολύ μικρούς τζίρους (25 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) διασπά καθοδικά για μια μονάδα την γραμμή του ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 640 μονάδες και ταυτόχρονα πλησιάζει σε απόσταση 11 μονάδων ή 1,70% το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών των 628 μονάδων το οποίο για εμάς παίζει ρόλο συστημικού stop loss.

Οι πολύ μικροί τζίροι δεν αποτελούν παρηγοριά για εμάς καθώς οι καθοδικές διασπάσεις δεν αυξάνουν ιδιαίτερα την εγκυρότητά τους αν συνοδεύονται από αυξημένους όγκους.

Αιτία της 5νθήμερης μέχρις στιγμής διόρθωσης -4% του ΓΔ είναι η δυστοκία στην αξιολόγηση των οικονομικών του Ελληνικού Δημοσίου από του θεσμούς καθώς και οι φήμες ότι μπορεί να αποχωρήσει από την διαδικασία ένας από τους θεσμούς, το ΔΝΤ, το οποίο κατά την άποψη των αγορών παίζει σημαντικό ρόλο στην συμβούλευση και φθηνή χρηματοδότηση των υπό κρίση χωρών.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Θα προχωρήσουμε σήμερα σε μικρές μειώσεις μετοχικών θέσεων εάν μας δώσει σήμα ο προεξοφλητικός στροφέας, πράγμα που θα γίνει στη περίπτωση που ο ΓΔ κλείσει χειρότερα του -1% και με τζίρο μεγαλύτερο του χθεσινού των 26 εκατ. Τότε θα πουλήσουμε από τις πιο αδύναμες μετοχές του χαρτοφυλακίου μας όπως την ΦΦ.

Μετοχές

Καθαρά πτωτικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των μετοχών να κινούνται καθοδικά και το ¼ ανοδικά αλλά μόνον μία, ο μικράς σημασίας ΑΒΑΞ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3% ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θα ήταν η ΙΝΛΟΤ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +2,73%, και που στην αρχή της συνεδρίασης είχε φτάσει και μέχρι +4,50% διασπώντας ανοδικά το υψηλό κλείσιμο τριμήνου των 1,12 ευρώ αλλά οι μικροί όγκοι της των 90 χιλ τεμαχίων ή 100 χιλ ευρώ, δεν συνηγορούν για ανάδειξή της σαν  μετοχή της ημέρας.

Άλλες μετοχές με θετική σήμερα συμπεριφορά :

Μετά την ΙΝΛΟΤ θεωρούμε την ΑΡΑΙΓ (+1% με 50 χιλ τεμάχια) που συνεχίζει με συνεπή τρόπο την ανάκαμψή της μετά το φθινοπωρινό χτύπημα.

Η ΟΛΘ προχωρά προς το υψηλό τριμήνου αλλά με μεγάλο πρόβλημα εμπορευσιμότητας (οι μέχρι στιγμής σημερινοί όγκοι της δεν ξεπερνούν τα 40 κομμάτια).

Και τρίτον, οι ΦΡΛΚ, ΜΥΤΙΛ και ΤΕΝΕΡΓ, κινούνται με ελάχιστες μεταβολές πολύ κοντά στα υψηλά έτους αρνούμενες να διορθώσουν όπως ο ΓΔ (-4%) και οι περισσότερες μετοχές κατά τις τελευταίες μέρες.

Μετοχές με δυσάρεστη συμπεριφορά κινούμενες προς την κατεύθυνση των στηρίξεών τους είναι οι ΦΦ και ΕΥΔΑΠ.

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ με την ελπίδα ο ΓΔ να μην κλείσει κάτω από τον ΕΚΜΟ30.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text