Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διατηρείται προς το παρόν με επιτυχία πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 και κοντά στα υψηλά εποχής

Ο ΓΔ διατηρείται προς το παρόν με επιτυχία πάνω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 και κοντά στα υψηλά εποχής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Μάλλον θετική θεωρούμε την μέχρι τούδε σημερινή συνεδρίαση (Τρίτη, 7/3, ώρα 3.50 μμ) καθώς ο ΓΔ με ελάχιστη άνοδο +0,10% στις 644 μονάδες και με πολύ μικρούς τζίρους, 23 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο, κρατά την ευνοϊκή (bullish) θέση του πάνω από τον ΕΚΜΟ30 των 640 μονάδων και πάνω από τον μέσο άξονα των 637 μονάδων του δίμηνου εύρους του των 666-608 μονάδων.

Οι πολύ μικροί σημερινοί όγκοι δείχνουν ότι οι επενδυτές δείχνουν απροθυμία για συναλλαγές περιμένοντας εξελίξεις στις βαλτωμένες διαπραγματεύσεις της αξιολόγησης.

Θα αυξάναμε τα αισιόδοξα αισθήματά μας εάν ο ΓΔ ανακτούσε το μισό της πρόσφατης διήμερης διόρθωσης από τις 656 μονάδες στις 643, δηλαδή, αν ο ΓΔ επανερχόταν πάνω από τις 650 μονάδες. Αντίθετα, θα δυσανασχετούσαμε εάν ο ΓΔ έκλεινε κάτω από την γραμμή του ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 640 μονάδες.

Προς το παρόν, όσο ο ΓΔ θα κυμαίνεται εντός του στενού εύρους των 640-650 μονάδων, εμείς θα βρισκόμαστε σε αναμονή.

 Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις ακόμα κι αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 650 μονάδες ή κάτω από τις 640.

 Μετοχές

Παρά την μηδενική μεταβολή του ΓΔ, το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα ανοδικό με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται θετικά και το 1/3 αρνητικά, ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει αξιόλογο μεταβολή, άνω του +3% ή κάτω του -3%.

Εύσημα δίνουμε στις μετοχές που πλησιάζουν, έστω και με μικρά βήματα, τα υψηλά εποχής όπως στις, ΒΙΟ, ΕΛΛ, ΜΙΓ, ΣΕΝΕΡ, ΕΕΕ, ΦΡΛΚ και ΜΥΤΙΛ, ενώ αντίθετα, δεν βλέπουμε με καλό μάτι τις μετοχές που σημειώνουν σήμερα πτώσεις χειρότερες του -1% κοντά στα χαμηλά διμήνου όπως κάνουν οι ΣΑΡ και ΦΦ.

Οι τράπεζες συνεχίζουν να βρίσκονται καθηλωμένες προς τα χαμηλά διμήνου παρά προς τα ψηλά διμήνου με τον ΔΤΡ αυτή τη στιγμή να κερδίζει ελάχιστα, +0,25%, στις 760 μονάδες.

Ο χαμηλής εμπορευσιμότητας ΑΒΑΞ αρχίζει να στρώνει πολύ ενδιαφέρον διάγραμμα όπου παρουσιάζει δίμηνη συσσώρευση λίγο κάτω από τον στροφέα των 0,50 ευρώ.

Η επίσης χαμηλής εμπορευσιμότητας ΥΓΕΙΑ σήμερα πραγματοποιεί τοπική ανοδική αναστροφή κοντά στα ψηλά του πρόσφατου ισχυρού ράλι (+66% μέσα σε 2 μήνες).

Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ έχοντας δώσει πιθανότητες ότι ο ΓΔ θα κλείσει πάνω από τις 640 μονάδες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text