Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ μετά από 4ήμερη ήπια διόρθωση επιχειρεί επίτευξη νέων υψηλών έτους 2017

Ο ΓΔ μετά από 4ήμερη ήπια διόρθωση επιχειρεί επίτευξη νέων υψηλών έτους 2017

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση (Πέμπτης, 6/4) με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,30% (στις 672,06 μονάδες στις 3.55 μμ) με πολύ μικρούς τζίρους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με σταθεροποιητικές τάσεις στα υψηλά έτους ευρισκόμενα ξένα χρηματιστήρια.

Το «κλου» της σημερινής συνεδρίασης είναι το να κλείσει ο ΓΔ σε νέα υψηλά έτους ψηλότερα από τις 671,75 μονάδες της περασμένης εβδομάδας. Ήδη, το έχει πετύχει 2-3 φορές μέσα στην σημερινή διαπραγμάτευση με υψηλό τις 674 μονάδες αλλά τώρα υποχωρεί στις 672 μονάδες).

Όμως, πιο σημαντικός είναι ο τζίρος που δυστυχώς κινείται κάτω από τον χθεσινό των 42 εκατ. Αν δεν δούμε σύντομα ημερήσιο τζίρο άνω των 60 εκατ, ο στόχος των 700 μονάδων του ΓΔ θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 671,75 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 94% σε 95% έως 99%, αναλόγως του συνολικού τζίρου.

Μετοχές

Ανοδικό είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να κινούνται ανοδικά και το 1/3 καθοδικά ενώ 4 μετοχές, οι ΕΛΛΑΚΤ, ΑΒΑΞ, ΙΝΤΚΑ και ΓΕΚΤ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους από +3% έως +9% σε αντίθεση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφισβήτητα είναι ο ΕΛΛΑΚΤΟΡΑΣ με την μεγαλύτερη άνοδο +8,46% και μεγάλους όγκους 600 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής διασπώντας ανοδικά ένα αγκίστρι γεγονός που συνεπάγεται σήμα ενίσχυσης θέσεων.

Σήματα ενίσχυσης θέσεων δέχονται σήμερα και οι , ΓΕΚΤ, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ και ΟΛΘ, με ανοδικές διασπάσεις έγκυρων αντιστάσεων – υψηλών τριμήνου ή με ανοδικές διασπάσεις αγκιστριών.

Ανάλογα σήματα τείνουν να δώσουν οι, ΜΙΓ, ΤΕΝΕΡΓ, ΛΑΜΔΑ και ΔΕΗ.

Νέα υψηλά έτους 2017 πετυχαίνουν σήμερα οι, ΕΛΛΑΚΤ, ΣΑΡ, ΕΕΕ, ΕΥΑΠΣ και ΟΛΘ.

Τραπεζικές μετοχές : σήμερα δείχνουν πολύ άτονη συμπεριφορά με τον ΔΤΡ (+0,10%) να είναι καθηλωμένος στο κάτω τέταρτο της τετράμηνης διακύμανσής του των 700-900 μονάδων. Δυστυχώς το ΧΑ είναι όμηρος των τραπεζών οι οποίες έχουν μεγάλο βάρος στο ΓΔ λόγω της μεγάλης τους εμπορευσιμότητας, (οι 4 συστημικές τραπεζικές μετοχές είναι μέσα στην πρώτη πεντάδα εμπορευσιμότητας καθώς ελκύουν με την διακυμανσιμότητά τους τους βραχυχρόνιους traders).

Ποια μετοχή θα αγοράσει το ΤΧ αν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 671,75 ευρώ : πιθανόν την ΓΕΚΤ και εκ δευτέρου τον ΣΑΡ.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text