Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ βρίσκεται σκαλωμένος για 6η μέρα στο εύρος των 810-830 μονάδων

Ο ΓΔ βρίσκεται σκαλωμένος για 6η μέρα στο εύρος των 810-830 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι καθόλου άσχημη η σημερινή συνεδρίαση (Δευτ, 26/6) καθώς ο ΓΔ με μικρή άνοδο +0,30% (στις 822 μονάδες στις 3.50 μμ) και μικρούς τζίρους (65 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) παγιώνει για 6η μέρα την θέση του ακριβώς στο μέσο της στενής οριζόντιας λωρίδας των 810-830 μονάδων στην οποία εισήλθε στις αρχές Ιουνίου αφήνοντας την χαμηλότερη οριζόντια λωρίδα των 770-790 μονάδων.

Θα είμαστε πού ευχαριστημένοι εάν ο ΓΔ περιορισθεί για λίγες μέρες ακόμα μέσα στο τρέχον εύρος των 810-830 μονάδων παγιώνοντας την αναφερθείσα ανάβαση, απορροφώντας τις ήπιες υπεραγορασμένες καταστάσεις, ανεβάζοντας το κυλιόμενο στοπ – ΧΚ20 στις περίπου 775 μονάδες και, το κυριότερο, κατασκευάζοντας μια μικρή πλατφόρμα από την οποία μπορεί να ξεκινήσει ένα επόμενο ανοδικό κύμα.

Οσο λοιπόν ο ΓΔ θα κινείται μεταξύ των 810 και 830 μονάδων, εμείς θα αναμένουμε συνέχιση της ανοδικής πορείας του ΧΑ προς τις 850 ή και 900 μονάδες του ΓΔ.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το 100% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) αφού η κύρια τάση είναι καθαρά ανοδική.


Μετοχές

Bullish είναι σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το 1/3 αρνητικό ενώ τρεις μετοχές, οι ΙΑΣΩ, ΝΗΡ και ΑΤΤ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με μια μετοχή, την ΜΟΗ, που σημειώνει μεγάλη πτώση λίγο χειρότερη του -3%.


Η μετοχή της ημέρας : Από τις τρεις αναφερθείσες νικήτριες, καμία δεν αξίζει το τίτλο μετοχή της ημέρας διότι καμία από αυτές δεν διακινεί μεγάλους όγκους και καμία δεν σημειώνει νέο υψηλό έτους αλλά περιορίζεται σε οριζόντιο εύρος.


Αντίθετα, μας εντυπωσιάζουν περισσότερο οι ΛΑΜΔΑ και ΕΥΑΠΣ, που πετυχαίνουν νέα υψηλά έτους με μεγάλες ανόδους +2% και +2,66% αντίστοιχα και με μεγάλους γι αυτές όγκους.


Νέα υψηλά έτους σημειώνουν οι, ΙΑΣΩ, ΛΑΜΔΑ, ΕΥΑΠΣ, ΕΧΑΕ, ΓΕΚΤ και ΜΥΤΙΛ ενώ καμία δεν σημειώνει νέα χαμηλά έτους.


Μετοχές που πολιορκούν εμφανή στροφέα – αντίσταση : είναι οι ΕΛΛ και ΜΠΕΛΑ. Αν είχαμε μεγάλη αναλογία μετρητών, θα αυξάναμε την μετοχική μας έκθεση αγοράζοντες αυτές τις δύο μετοχές στην ανοδική διάσπαση του στροφέα τους και ο ΓΔ εκινείτο προς το υψηλό έτους των 827 μονάδων.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text