Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται η καταβύθιση του ΓΔ σε νέα χαμηλά 4μήνου, κοντά στις 730 μονάδες

Συνεχίζεται η καταβύθιση του ΓΔ σε νέα χαμηλά 4μήνου, κοντά στις 730 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Νέα σχετικά μεγάλη πτώση σημειώνει σήμερα, Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017, η αγορά με τον ΓΔ να αρχίζει να πλησιάζει τις 700 μονάδες. Ήδη αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ,  ο ΓΔ χάνει -1,50% (στις 731 μονάδες) με πολύ μεγάλους τζίρους (170 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο).

Από διαγραμματικής άποψης ο ΓΔ βρίσκεται σε εν εξελίξει καταρράκτη που είναι δύσκολο να προβλέψουμε που θα σταματήσει : στην βραχυπρόθεσμη στήριξη των περίπου 675 μονάδων των μέσων Απριλίου ή στην πιο έγκυρη στήριξη των 630 μονάδων του πρώτου διμήνου 2017 ; ή θα αναστραφεί σε επίπεδο πάνω από τις 670 μονάδες ή και πάνω από τις 700 ;

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν την πορεία της καθοδικής τάσης και ας είμαστε έτοιμοι να αντιδράσουμε με αγορές ή με πωλήσεις μόλις λάβουμε σχετικά σήματα από το σύστημά μας.


Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Παρά την μεγάλη πτώση του ΓΔ -1,50%, οι καθοδικές μετοχές οριακά μόνον ξεπερνούν σε αριθμό τις ανοδικές ενώ 7 μετοχές, οι 5 τραπεζικές συν τις ΜΙΓ και ΠΛΑΙΣ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -10%.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της σημερινής συνεδρίασης είναι, όχι το ποσοστό πτώσης του ΓΔ αλλά οι πολλοί μεγάλοι συνολικοί τζίροι που πιθανόν να ξεπεράσουν τα 160 εκατ. Φαίνεται δε καθαρά ότι γίνονται επιθετικές διανομές στις τραπεζικές μετοχές καθώς πληθαίνουν οι φόβοι για ΑΜΚ σε τιμές βέβαια κάτω της τελευταίας ΑΜΚ Δεκεμβρίου 2015, για παράδειγμα να ορισθεί τιμή ΑΜΚ στην ΑΛΦΑ τα 1,30 ευρώ, στην ΕΤΕ τα 0,2 ευρώ και στην ΕΥΡΩΒ το μισό ευρώ.

Οι τραπεζικές μετοχές παρασύρουν πτωτικά τις μη-τραπεζικές. Ηδη ο ΔΤΡ χάνει -37% από την θερινή κορυφή και οι 6 πιο εμπορεύσιμες μη-τραπεζικές μετοχές του ΧΑ με μέσο ημερήσιο τζίρο άνω του ενός εκατ ευρώ, οι ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΦΦ και ΜΠΕΛΑ, χάνουν κατά αστάθμητο μέσον όρο περίπου -20%, περίπου το μισό των τραπεζών. Αρα, περαιτέρω τραπεζική πτώση πιθανότατα θα επηρεάσει τις μη τραπεζικές μετοχές.

Ο ΜΥΤΙΛ αυτή τη στιγμή δίνει σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση του πωλητικού στροφέα των 8,10 ευρώ (τρέχουσα τιμή 8,06), όμως μπορεί να επαναληφθεί το χθεσινό περιστατικό δηλαδή, να κλείσει και σήμερα ο ΜΥΤΙΛ πάνω από τον πωλητικό στροφέα.


Θα επανέλθουμε στις 6.00 μμ για να δούμε μήπως ο ΓΔ θα μπορέσει να κλείσει πάνω από το άνοιγμά του των 635 μονάδων (-1%), οπότε με το άσπρο καντήλι, ιδίως αν είναι μεγάλο, και με τους μεγάλους όγκους,  ίσως να έχουμε μια μικρή ένδειξη αναστροφής ή ανάπαυλας.





 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text