Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σαράντης: Αύξηση EBΙTDA και πωλήσεων στο εννεάμμηνο 2019

Σαράντης: Αύξηση EBΙTDA και πωλήσεων στο εννεάμμηνο 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σαράντης: Αύξηση EBΙTDA και πωλήσεων στο εννεάμμηνο 2019

Αύξηση 17% στα EBITDA αλλά και στις πωλήσεις, ανακοίνωσε ο Όμιλος Σαράντη για το εννεάμηνο του 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, σημειώθηκε αύξηση 17% στα Κέρδη Προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA), με το ποσό να διαμορφώνεται στα 35,41 εκατ. ευρώ από €30,32 εκ. και το περιθώριο EBIΤDA διαμορφώθηκε στα 13,27% το εννεάμηνο του 2019, από 12,39% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Παράλληλα παρατηρήθηκε επιτάχυνση στις πωλήσεις του Ομίλου που ανήλθαν σε €266,82 εκ. από € 244,77 εκ. το εννεάμηνο του 2018, αυξημένες κατά 9,01%. Η άνοδος αυτή οφείλεται στην βελτίωση των πωλήσεων στην Ελλάδα, η οποία ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες της διοίκησης, σε συνδυασμό με την θετική επίδοση των Ξένων Χωρών του Ομίλου.

Τα Κέρδη Προ Φόρων και Τόκων (ΕΒΙΤ) ανήλθαν σε € 27,18 εκ. από € 25,64 εκ. που ήταν στο εννεάμηνο του 2018, αυξημένα κατά 6,00% και το περιθώριο ΕΒΙΤ διαμορφώθηκε σε 10,19% από 10,47% το περυσινό εννεάμηνο.

Η διοίκηση παραμένει αισιόδοξη για το υπόλοιπο του έτους, προσδοκώντας ότι οι εκτιμήσεις της για το 2019 θα επιτευχθούν. Οι θετικές επιδόσεις του Ομίλου ενισχύουν την εμπιστοσύνη της διοίκησης στο δυναμικό μέλλον του Ομίλου. Έμφαση δίνεται στη διατήρηση μιας δυναμικής ανάπτυξης, με γνώμονα την συνεχή προϊοντική ανάπτυξη και καινοτομία στις στρατηγικές κατηγορίες, την είσοδο σε γειτονικές προϊοντικές υποκατηγορίες, την επέκταση σε νέες αγορές και τις εξαγορές.

Το επενδυτικό σχέδιο του Ομίλου εξυπηρετεί την μακροπρόθεσμη στρατηγική του, που αφορά στην περαιτέρω ενδυνάμωση της παρουσίας του στην περιοχή δραστηριοποίησής του και στις νέες αγορές που διείσδυσε πρόσφατα, γεγονός που με την σειρά του θα οδηγήσει σε επιτάχυνση των πωλήσεών του, περαιτέρω βελτίωση των περιθωρίων κέρδους και δημιουργία προστιθέμενης αξίας στους μετόχους.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text