Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | «Στοίχημα» τουριστικών ακινήτων στην έκταση του Ιπποδρόμου από τον Σωκράτη Κόκκαλη

«Στοίχημα» τουριστικών ακινήτων στην έκταση του Ιπποδρόμου από τον Σωκράτη Κόκκαλη

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
«Στοίχημα» τουριστικών ακινήτων στην έκταση του Ιπποδρόμου από τον Σωκράτη Κόκκαλη

O όμιλος Intracom πραγματοποιεί μια σοβαρή στελέχωση από τον χώρο της αγοράς ακινήτων

Μετά το project Τhrylos για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της Intralot, τη διπλή αύξηση κεφαλαίου της και την πλήρη επαναφορά της, ο επιχειρηματίας κ. Σωκράτης Κόκκαλης προετοιμάζει προσεκτικά ένα νέο βήμα αυτήν τη φορά στην ανάπτυξη τουριστικών ακινήτων.
Μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι εσχάτως ο όμιλος Intracom πραγματοποιεί μια σοβαρή στελέχωση από τον χώρο της αγοράς ακινήτων προκειμένου να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις.
Συγκεκριμένα, το νέο πλάνο αφορά την αξιοποίηση της έκτασης 1.000 στρεμμάτων στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο, καθώς υπάρχουν δυο προσημειώσεις για οφειλές υπέρ της Intralot ύψους 20,8 εκατ. ευρώ.
Για το ακίνητο δε έχει προγραμματιστεί ηλεκτρονικός πλειστηριασμός στις 6 Νοεμβρίου 2024 από τον ειδικό εκκαθαριστή του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ernst Young) με τιμή πρώτης προσφοράς τα 30,14 εκατ. ευρώ.
Αν και ο φορέας της επικείμενης επένδυσης δεν είναι ακόμα διακριτός, δηλαδή εάν θα αποτελέσει μια ακόμα επένδυση της Intracom ή της νέας θυγατρικής στα ακίνητα (Intracom Properties), σε κάθε περίπτωση έχει ληφθεί απόφαση για την διεκδίκηση της έκτασης.
Υπενθυμίζεται ότι η Intralot, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις, έχει λάβει έναντι των οφειλών κάποια μισθώματα, ωστόσο, όπως θα δούμε, η σχεδιαζόμενη επένδυση επί της έκτασης θα υπερβαίνει κατά πολύ το τίμημα του πλειστηριασμού.

Σχέδιο για τουριστικές κατοικίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός για αυτή την έκταση είναι η κατασκευή παραθεριστικών κατοικιών για ξένους επενδυτές - κυρίως για εισοδηματίες και συνταξιούχους από τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης.
Σε ό,τι αφορά τις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου, η τρέχουσα η τρέχουσα επιτρεπόμενη χρήση των γεωτεμαχίων είναι αυτή των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Εκτός, όμως, από την παραπάνω χρήση με το ν. 4608/2019, με τίτλο «Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και προσέλκυση Στρατηγικών Επενδύσεων και άλλες διατάξεις», προβλέφθηκε η προσθήκη χρήσεων γης στο ακίνητο του Νέου Ιπποδρόμου Αθηνών στο Μαρκόπουλο, σύμφωνα με το οποίο πέραν των προβλεπόμενων επιτρέπονται και οι λοιπές χρήσεις τουρισμού-αναψυχής (μεταξύ των οποίων και κτίρια γραφείων κ.λπ.), πλην της χρήσης καζίνο.

Δημήτρης Παφίλας

Πηγή: bankingnews.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text