Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ κινείται και σήμερα, Πέμπτη, 28/7/16, για 12η μέρα μέσα στο στενό κανάλι αναμονής των 555-570 μονάδων

Ο ΓΔ κινείται και σήμερα, Πέμπτη, 28/7/16, για 12η μέρα μέσα στο στενό κανάλι αναμονής των 555-570 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μια ακόμα μέρα αναμονής – ανάπαυλας είναι η σημερινή με τον ΓΔ να χάνει οριακά -0,65% (στις 565 μονάδες) με πολύ μικρούς τζίρους (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους ευρωπαικούς δείκτες επίσης να κινούνται με ελάχιστες μεταβολές, οι μεν βορειο και κεντροευρωπαικοί δείκτες στα ψηλά διμήνου έχοντας σχεδόν ξεπεράσει την κρίση του brexit, οι δε νοτιοευρωπαικοί (IT, SP, PT) να κινούνται στην μέση του 40ήμερου εύρους τους έχοντας ξεπεράσει το μισό (όπως ο ΓΔ) της κρίσης brexit.

 

Η διαγραμματική εικόνα του ΓΔ είναι ουδέτερη , ούτε ανοδική, ούτε καθοδική, και περιμένουμε μια-δυο ισχυρές ημερήσιες κινήσεις για να πάρει ο δείκτης τάση. Εάν διασπασθεί ανοδικά το άνω όριο των 571 μονάδων του καναλιού (αλλά με δύναμη), τότε θα είναι πιθανή η προσέγγιση των προ-brexit 617 μονάδων και επάνοδος στην καθαρή ανοδική τάση. Αντίθετα, εάν διασπασθεί καθοδικά το κάτω όριο των 555 μονάδων του καναλιού, τότε θα είναι πιθανή η βύθιση στο χαμηλότερο επίπεδο που έφτασε η διόρθωση brexit, στις 520 μονάδες.

 

Στρατηγική για το κλείσιμο

 

Ακολουθούμε την χθεσινή στρατηγική : Εαν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 571 μονάδες, το ΤΧ θα αυξήσει την μετοχική του έκθεση από 66% σε 70% έως 90% ανάλογα τους επιβεβαιωτικούς παράγοντες (οι αγορές μας θα είναι αποφασιστικές  εάν το κλείσιμο γίνει με άνοδο άνω του +1,50% και με όγκους μεγαλύτερους του μέσου όρου των χθεσινών και προχθεσινών.

 

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα πτωτικό καθώς τα 2/3 των μετοχών φέρουν αρνητικό πρόσημο και το 1/3 θετικό ενώ η συνεδρίαση είναι υποτονική με την έννοια ότι καμία μετοχή δεν χάνει περισσότερο του -3% ενώ μια μόνον μετοχή, ο ΣΑΡ, κερδίζει λίγο περισσότερο του +5%.

 

Αδύναμες είναι οι τραπεζικές μετοχές οι οποίες, από τις περίπου 1000 μονάδες που ήταν ο ΔΤΡ (Δείκτης Τραπεζών) μια μέρα πρίν το δημοψήφισμα brexit, βυθίστηκαν μέχρι τις περίπου  600 μονάδες και τώρα ο ίδιος δείκτης βρίσκεται περίπου στις 700 μονάδες, δηλαδή η ανάρρωσή του είναι ανεπαρκέστατη.

 

Αντίθετα αρκετές μη-τραπεζικές μετοχές βρίσκονται πάνω από τη τιμή  που είχαν μια μέρα πριν το brexit όπως οι, ΑΡΑΙΓ, ΒΙΟ, ΕΕΕ, ΜΕΤΚ, ΜΟΗ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΦΦ και ΠΛΑΘ.

 

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε τον ΣΑΡ που σημειώνει μεγάλη άνοδο +5,50% με μεγάλους όγκους, 130 χιλ τεμαχίων, προσπαθώντας να διορθώσει ανοδικά τις υπερπωλημένες καταστάσεις που είχε φτάσει τις τελευταίες μέρες.

 

Μετοχές που βρίσκονται λίγο κάτω από στροφέα – ευδιάκριτη αντίσταση και είναι έτοιμες να τον διασπάσουν ανοδικά. Διακρίνουμε τις, ΕΥΔΑΠ, ΜΛΣ και ΟΠΑΠ.

 

Μετοχές που βρίσκονται λίγο πάνω από πωλητικό στροφέα – ευδιάκριτη στήριξη και είναι έτοιμες να τον διασπάσουν καθοδικά. Διακρίνουμε την ΕΛΛ και ΣΩΛΚ.

 

Ποια μετοχή θα αγοράσει το ΤΧ εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 571 μονάδες : πιθανότατα τον ΣΑΡ.

 

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 3.00 μμ.

 

 

 

 

 

 

 

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text