Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίστηκε και σήμερα, Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, η παραμονή του ΓΔ στο στενό οριζόντιο κανάλι αναμονής των 551-582 μονάδων

Συνεχίστηκε και σήμερα, Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016, η παραμονή του ΓΔ στο στενό οριζόντιο κανάλι αναμονής των 551-582 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

Μέτριο ενδιαφέρον είχε η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να κλείνει με μικρή μεταβολή -0,48%, με άσπρο ημερήσιο καντήλι μεγέθους σχεδόν +1% (αφού το άνοιγμα έγινε στις 560 μονάδες και το κλείσιμο στις 565), με μέτριους για την εποχή τζίρους (37 εκατ) και με μικρές μεταβολές κατά μέσον όρο +0,40%, στους ευρωπαϊκούς δείκτες από τους οποίους οι κεντρο και βορειο ευρωπαικοί δείκτες κινούνται στη μέση εικοσαήμερου εύρους και οι νοτιοευρωπαικοί στα χαμηλά του ιδίου εύρους (οι αμερικανικοί στα υψηλά).

 

Στο διάγραμμα του ΓΔ σημειώνεται ένα σπάνιο φαινόμενο, να κυμαίνεται ο εν λόγω δείκτης επί σχεδόν ένα τρίμηνο σε πολύ στενό οριζόντιο κανάλι αναμονής εύρους 5,50% ή ±2,25% επί του μέσου άξονα του καναλιού.

 

Ας περιμένουμε λοιπόν λίγες μέρες ακόμα έως ότου λυθεί αυτός ο μακρόσυρτος σχηματισμός και εμείς θα ακολουθήσουμε κατά την κατεύθυνση της διάσπασης.

 

Στρατηγική για την Δευτέρα, 3.10.2016

 

Αγοράζουμε εάν ο ΓΔ διασπάσει ή πλησιάσει επιθετικά το υψηλό των 582 μονάδων και πουλάμε εάν ο ίδιος δείκτης διασπάσει καθοδικά το χαμηλό των 551 μονάδων.

 

Μετοχές

 

Πτωτικό ήταν σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κλείνουν αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ 4 μετοχές, οι ΣΩΛΚ, ΕΛΛΑΚΤ, ΜΙΓ και ΟΠΑΠ, σημείωσαν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -5,80% σε σύγκριση με μια μόνον μετοχή, την ΙΝΛΟΤ, που σημείωσε μεγάλη άνοδο, γύρω στο +6%.

 

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν άξιζε σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε και η ΙΝΛΟΤ καθώς αυτή διακίνησε μικρούς όγκους, 53.000 τεμαχίων.

 

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση εμφανούς αντίστασης – υψηλού 3μήνου έδωσε σήμερα η ΕΛΠΕ ενώ σήματα πωλήσεων με καθοδική διάσπαση εμφανούς στήριξης – χαμηλού τριμήνου έδωσε η ΑΛΦΑ αλλά με οριακό τρόπο.

 

Νέα χαμηλά έτους σημείωσε σήμερα η μέχρι προσφάτως κραταιή ΑΡΑΙΓ και νέα υψηλά έτους σημείωσαν οι εξαιρετικές αλλά μικρής εμπορευσιμότητας ΠΛΑΘ και ΜΛΣ.

 

Μετοχές που έχουμε στο αγοραστικό μας στόχαστρο και από τις οποίες θα αγοράσουμε εάν ο ΓΔ κινηθεί επιθετικά προς τις 582 μονάδες, είναι αυτές που πολιορκούν εμφανείς αντιστάσεις όπως οι, ΜΠΕΛΑ, ΟΠΑΠ, ΣΑΡ, ΤΙΤΚ, ΦΡΛΚ και ΦΦ με προτεραιότητα στις δυο τελευταίες.

 

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα το βράδυ. Ο κ. Δημόπουλος θα συνεχίσει τις διακοπές του για μια εβδομάδα ακόμη.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text