Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή θα διανέμει από 29 Μαΐου η Aegean

Μέρισμα 0,55 ευρώ ανά μετοχή θα διανέμει από 29 Μαΐου η Aegean

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Τη διανομή μερίσματος 0,55 ευρώ ανά μετοχή ή 39,3 εκατ. ευρώ συνολικά ενέκριναν προχθές οι μέτοχοι της εταιρείας Aegean, κατά τη διάρκεια της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης. Μέρος του μερίσματος, 0,51 ευρώ/μετοχή, αφορά τα κέρδη της επιχείρησης στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς και το υπόλοιπο 0,04 ευρώ/μετοχή αφορά τα κέρδη προηγούμενων χρήσεων και συγκεκριμένα τα κέρδη της χρήσης του 2013. Το καθαρό πληρωτέο μέρισμα ανέρχεται σε 0,4675 ευρώ ανά μετοχή, δεδομένου ότι η καταβολή βαρύνεται με φόρο 15%.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Aegean, δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του ΣΑΤ την ερχόμενη Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 (decord date). Ως ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος έχει οριστεί η Τρίτη 22 Μαΐου 2018 και έκτοτε οι μετοχές θα τελούν υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αθηνών χωρίς το δικαίωμα απολαβής μερίσματος. Ως ημερομηνία έναρξης της είσπραξης του μερίσματος ορίστηκε η 29η Μαΐου 2018 και μετά. Η διοίκηση της Aegean σημείωσε ακόμη ότι για το σύνολο της πληρωμής του μερίσματος θα χρησιμοποιήσει κεφάλαια που θα εισαχθούν από το εξωτερικό.

H εταιρεία το 2017 παρουσίασε αύξηση ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 11% φτάνοντας το 1,12 δισ. ευρώ, λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ύψους 120 εκατ. ευρώ (+56% σε σχέση με το 2016) και κέρδη μετά από φόρους ύψους 60,4 εκατ. ευρώ (+87%). Οι καθαρές λειτουργικές ροές διπλασιάστηκαν και ανήλθαν σε 120 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα στο τέλος του περασμένου έτους είχαν διαμορφωθεί σε 307,4 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι, κατά το 2017, ολοκληρώθηκε η τμηματική καταβολή του τιμήματος εξαγοράς της Olympic Air.

Οι μέτοχοι της εταιρείας κατά την προχθεσινή Γ.Σ. ενέκριναν και αλλαγές στο καταστατικό της επιχείρησης. Η πιο σημαντική αφορά την επέκταση του σκοπού της επιχείρησης με τη δυνατότητα ενασχόλησης στον τουριστικό τομέα. Μάλιστα η εταιρεία θα μπορεί να εισάγει, να προμηθεύει, να διαθέτει και να εμπορεύεται είδη λιανικής και ευρείας κατανάλωσης μέσω διαδικτυακού τόπου και εν γένει ηλεκτρονικών μέσων.

Ακόμη, με τις τροποποιήσεις του καταστατικού η εταιρεία θα μπορεί να διενεργεί την ετήσια τακτική Γ.Σ. των μετόχων το αργότερο μέχρι 10 Σεπτεμβρίου, αντί της 30ής Ιουνίου που ίσχυε μέχρι σήμερα. Τέλος, η εταιρεία τροποποίησε το άρθρο που αφορά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών καταστάσεων σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Αναφερόμενος στις επόμενες κινήσεις, ο αντιπρόεδρος της Aegean Eυτύχης Βασιλάκης είπε ότι μένουν περίπου έξι εβδομάδες μέχρι την υπογραφή της νέας παραγγελίας-μαμούθ αεροσκαφών που θα καλύψουν τις ανάγκες της εταιρείας τη δεκαετία του 2020. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει συμφωνήσει να παραγγείλει 42 σύγχρονα αεροσκάφη (Airbus A320neo) αξίας 5 δισ. ευρώ. Τα νέα αεροσκάφη θα αρχίσουν να παραδίδονται από τα μέσα του 2020 και θα επιφέρουν κατά τουλάχιστον 15% χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων. Σχετικά με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, κατά τη διοίκηση της Aegean, η επίδραση θα είναι περιορισμένη, καθώς η αεροπορική εταιρεία έχει προαγοράσει για τη φετινή χρονιά καύσιμα που καλύπτουν το 60% των αναγκών της.

Πηγή: kathimerini.gr

27

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text