Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό - Δ. Δημόπουλος | Ο ΓΔ διορθώνει σχετικά ήπια, λίγο κάτω από τις 800 μονάδες, μετά από ισχυρό πενθήμερο ράλι

Ο ΓΔ διορθώνει σχετικά ήπια, λίγο κάτω από τις 800 μονάδες, μετά από ισχυρό πενθήμερο ράλι

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν θα πρέπει να ανησυχεί τους longs (αγορασμένους) επενδυτές η σημερινή συνεδρίαση, Τετάρτης, 6/6, καθώς η πτώση του ΓΔ είναι σχετικά μέτρια, -1,10% (στις 780 μονάδες στις 4.00 μμ), ο τζίρος είναι πολύ μικρός (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και οι κύριοι ξένοι δείκτες συνεχίζουν να κινούνται σε ανοδική τάση κοντά στα υψηλά έτους.

Θα δικαιολογείτο ανησυχία εάν ο ΓΔ έχανε το μισό της προηγηθείσας ισχυρής (+7%) ανοδικής αντίδρασης των τελευταίων 5 ημερών, κατερχόμενος κάτω των 765 μονάδων (-3,50% από το χθεσινό κλείσιμο), οπότε η σημερινή διόρθωση του -1,25% δεν είναι καθόλου απειλητική για την προσπάθεια του ΓΔ να ανακτήσει τις 800 μονάδες.

Σε εμάς, στο Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο, που κατέχουμε αυτή τη στιγμή μεγάλη αναλογία μετρητών στο χαρτοφυλάκιό μας, συμφέρει η σημερινή διόρθωση της αγοράς και γενικά η καθυστέρηση της ανάρρωσης καθώς θα επιτραπεί στους σηματοδότες αγορών (στο Υψηλό κλείσιμο 20 ημερών) να κατέλθει μετά 3-4 μέρες στο συμφέρον για αγορές επίπεδο των 800 μονάδων από τις 820 που βρίσκεται τώρα.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ σήμερα δεν θα κάνει πράξεις.

Μετοχές

Μόνον 4 μετοχές από τις 47 εμπορεύσιμες που παρακολουθούμε, κινούνται αυτή τη στιγμή ανοδικά ενώ από τις καθοδικές, οι 7, ΒΙΟ, ΕΛΧΑ, ΣΕΝΕΡ, ΠΕΙΡ, ΔΕΗ, ΕΛΛΑΚΤ και ΙΝΤΚΑ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -6% σε σύγκριση με μια μετοχή, τον ΝΗΡ, που σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει σήμερα τέτοιο τίτλο, ούτε ο ΝΗΡ αφού η άνοδός του +4,50% έχει γίνει με ελάχιστο τζίρο, περίπου 9.000 ευρώ.

Το κύριο συμβάν της ημέρας : είναι η μεγάλη πτώση (από -4% έως -6%) των μετοχών ομίλου Στασινοπούλου, των ΒΙΟ, ΕΛΧΑ και ΣΕΝΕΡ, με μεγάλους μάλιστα όγκους, 400 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής στην ΒΙΟ. Η αιτία είναι άγνωστη μέχρις στιγμής, πιθανόν να είναι τα anti-dumping μέτρα των ΗΠΑ κατά των ευρωπαϊκών μεταλλουργικών εταιριών και να είναι λίγο απίθανο να έχει συμβεί ότι και στην ΦΦ (λογιστικές απάτες). Η ΒΙΟ είναι ένας τεράστιος όμιλος με ετήσιο τζίρο κοντά στα 4 δις ευρώ (!) παρακολουθούμενος στενά από τους ξένους επενδυτές και κερδοσκόπους.

Νέα υψηλά δεν σημειώνει καμία μετοχή σήμερα ενώ νέα χαμηλά έτους σημειώνει η ΒΙΟ.

Επίσης, καμία μετοχή δεν συσσωρεύεται (αγοράζεται επιθετικά) σήμερα ενώ μόνον μια, η ΒΙΟ, διανέμεται (πωλείται επιθετικά).

Οι τράπεζες γύρισαν σήμερα έντονα καθοδικά με πτώση -2,50% που είναι πολύ μικρή και ανεπαίσθητη μπροστά στο ισχυρό ράλι +17% του προηγηθέντος πενθημέρου.

Θα επανέλθουμε αργά το απόγευμα, μετά τις 6.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text