Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διορθώνει ήπια σήμερα (Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018) μετά από αξιόλογη 10ήμερη ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε στις περίπου 700 μονάδες

Ο ΓΔ διορθώνει ήπια σήμερα (Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2018) μετά από αξιόλογη 10ήμερη ανοδική αντίδραση που ξεκίνησε στις περίπου 700 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική θεωρούμε και την σημερινή συνεδρίαση καθόσον η διόρθωση του ΓΔ (-0,30%, στις 741 μονάδες, στις 4.20 μμ) είναι πολύ μικρή συγκρινόμενη με την προηγηθείσα 10ήμερη ανοδική αντίδραση ύψους +5,60% μη μπορώντας να απειληθεί η τελευταία  με καθοδική αναστροφή. Επίσης, οι σημερινοί συνολικοί τζίροι είναι μέτριοι για την εποχή (30 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) που δείχνουν ότι δεν υπάρχουν σήμερα ισχυροί πωλητές (αλλά ούτε και ισχυροί αγοραστές) κάνοντας την συνεδρίαση ανάπαυλας ή παγίωσης.

Θα διαφανεί κίνδυνος καθοδικής αναστροφής μόνον αν ο ΓΔ χάσει το μισό της αναφερθείσας ανοδικής αντίδρασης κλείνοντας κάτω των 725 μονάδων ενώ, αντίθετα, θα εγερθούν ελπίδες για ένα δυνατό ανοδικό φθινόπωρο αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά ή πλησιάσει με δύναμη (πχ με ένα ημερήσιο κλείσιμο άνω του +1,50%) τον στροφέα – υψηλό κλείσιμο 20 ημερών των 762 μονάδων.

Προς το παρόν συνεχίζουμε την αναμονή μας.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 83% με μετρητά και 17% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς αυτή τη στιγμή είναι πτωτικό με τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών να κινούνται αρνητικά και το 1/3 θετικά ενώ καμία μετοχή δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% κάνοντας την συνεδρίαση κάπως αδιάφορη.

Καμία μετοχή δεν δείχνει σήμερα άσχημη συμπεριφορά. Όσες πέφτουν χειρότερα του -1,50% συνοδεύονται από μικρό τζίρο και κινούνται αρκετά ψηλότερα από έγκυρη στήριξη.

Αντίθετα, διακρίνουμε 3 εντυπωσιακές κατά κάποιο τρόπο ανοδικές μετοχές, πρώτιστα την leader της εποχής, την ΤΕΝΕΡΓ, που κερδίζει αυτή τη στιγμή +2,88% με ικανοποιητικό όγκο 170 χιλ τεμαχίων η μοναδική σήμερα αναρριχόμενη σε νέα υψηλά έτους μετοχή, και εκ δευτέρου, τις ΜΥΤΙΛ και ΜΠΕΛΑ, που συνεχίζουν και σήμερα τις ισχυρές ανοδικές τους αντιδράσεις από προ 10ημέρου υπερπωλημένες περιοχές, με τρέχουσες ανόδους +2% και +1,40% αντίστοιχα και με μεγάλους όγκους.

Προσοχή στην ΕΛΧΑ που κινείται ακριβώς επάνω στον αγοραστικό της μεσοπρόθεσμο στροφέα των 1,54 ευρώ με μεγάλους όγκους σαν να είναι έτοιμη να τον διασπάσει ανοδικά.

Ο ΔΤΡ διορθώνει αυτή τη στιγμή κατά -1,20%, ποσοστό μη επίφοβο μετά το ισχυρό 10ήμερο ράλι +10%.

Ομοίως δεν θα πρέπει να εμπνέουν ανησυχίες οι μεγάλες πτώσεις από -2% έως -2,50% των ΕΛΛΑΚΤ, ΙΝΤΚΑ, ΕΧΑΕ, διότι έπονται μεγάλων ανοδικών αντιδράσεων.

Η ΚΡΙ όμως, μια από τις επιλογές μας του καλοκαιριού, δεν πάει καλά, τείνει να διασπάσει καθοδικά την στήριξή της. Ευτυχώς που η εμπορευσιμότητά της είναι μικρή και οι τυχόν συνδρομητές μας που την αγόρασαν με λίγα κομμάτια, δεν θα έπαθαν σημαντική ζημιά.

Θα επανέλθουμε αύριο την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text