Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πιέζεται και σήμερα (Τετ, 5/9/2018) προς τα χαμηλά των 700 μονάδων

Ο ΓΔ πιέζεται και σήμερα (Τετ, 5/9/2018) προς τα χαμηλά των 700 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ο ΓΔ πιέζεται και σήμερα (Τετ, 5/9/2018) προς τα χαμηλά των 700 μονάδων

Σφοδρή μάχη (όπως δείχνουν οι αυξημένοι τζίροι) μεταξύ αγοραστών και πωλητών σημειώνονται σήμερα με το ΓΔ να ανοίγει το πρωί «on par» στις 710 μονάδες, το μεσημέρι να βυθίζεται στις 701 μονάδες (-1,20%), ύστερα να ανακάμπτει σε οριακά θετικό έδαφος και τώρα (4.30 μμ) να ν υποχωρεί στις 707 μονάδες (-0,50%) προσεγγίζοντας το χαμηλό κλείσιμο έτους των 705 μονάδων και λίγο πιο κάτω το στρογγυλό ψυχολογικό επίπεδο των 700 μονάδων.

Εάν ο ΓΔ κλείσει σήμερα κάτω των 705 μονάδων (-0,75%) ή χειρότερα κάτω των 700 (-1,30%), τότε θα υπάρχει το ενδεχόμενο να αναπτυχθεί απότομη απαισιοδοξία και υποτιμητική ψυχολογία που μπορεί να μας φέρει στις 650 μονάδες.

Αντίθετα, αν ο ΓΔ κρατηθεί πάνω από τις 705 μονάδες, θα διατηρηθούν κάποιες ελπίδες ότι βρισκόμαστε εδώ στον πυθμένα του έτους.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις (πωλήσεις) καθώς έχει ήδη μεγάλη αναλογία μετρητών, 83%, στο χαρτοφυλάκιό του.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/3 ενώ καμία μετοχή από την ομάδα δεν πετυχαίνει άνοδο άνω του +3% σε σύγκριση με 4 μετοχές, τις ΑΒΑΞ, ΕΛΛΑΚΤ, ΕΤΕ και ΕΥΔΑΠ, που σημειώνουν μεγάλες πτώσεις από -3% έως -4%.

Οι τράπεζες είναι και πάλι αυτές που τραβάνε το χρηματιστήριο προς τα χαμηλά έτους. Ηδη ο ΔΤΡ (-1,50%) σημειώνει αυτή τη στιγμή νέα χαμηλά λίγο κάτω των 660 μονάδων και κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει η απαξίωση των τραπεζικών μετοχών.

Επίσης, άσχημα πάνε σήμερα οι, ΑΡΑΙΓ και ΑΔΜΗΕ (-2,87% και -0,76%, σε νέα χαμηλά έτους) και οι ΣΕΝΕΡ, ΠΛΑΘ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΛ και ΑΒΑΞ, που πλησιάζουν τα δικά τους χαμηλά έτους.

Παραδόξως όμως υπάρχουν και μετοχές με καθαρά ανοδική μεσοχρόνια συμπεριφορά που σήμερα ενισχύονται και είναι οι, ΤΕΝΕΡΓ και ΑΝΕΜΟΣ, που πλησιάζουν τα υψηλά έτους καθώς και οι, ΕΛΠΕ, ΜΟΗ, ΣΑΡ, ΥΓΕΙΑ και ΚΟΥΕΣ, που πλησιάζουν αγοραστικούς στροφείς – έγκυρες αντιστάσεις.

Θα επανέλθουμε αύριο, πιθανότερα με μετασυνεδριακό σχόλιο.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text