Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Ανάπτυξη σε τέσσερα μέτωπα για την Intracom Holdings

Ανάπτυξη σε τέσσερα μέτωπα για την Intracom Holdings

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ανάπτυξη σε τέσσερα μέτωπα για την Intracom Holdings

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Τον περασμένο Ιούνιο, στη γενική συνέλευση των μετόχων της Intracom Holdings, ο Δημήτρης Κλώνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, παρουσιάζοντας τους στόχους και τη στρατηγική του Ομίλου για τις επόμενες χρονιές, είχε αναφέρει πως η διοίκηση θέτει τη βάση για ένα νέο δυναμικό κύκλο ανάπτυξης.

Μια από τις κύριες παρεμβάσεις αφορά στους τομείς δραστηριοποίησης του ομίλου, που πλέον έγιναν πιο διακριτοί. Με βάση τις οργανωτικές αλλαγές, ο όμιλος Intracom Holdings δραστηριοποιείται πλέον σε τέσσερις τομείς, Τεχνολογία, Κατασκευές-Υποδομές, Real Estate-Τουριστικές Υποδομές και Ενέργεια. Ουσιαστικά, η αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων του ομίλου προβλέπει εστίαση της Intrakat στους τομείς των κατασκευών, ΣΔΙΤ, και παραχωρήσεων, με τις δραστηριότητες της Ενέργειας και του Real Estate να μεταβιβάζονται στη μητρική εταιρία Intracom Holdings.

Ήδη η πορεία του ομίλου στο πρώτο εξάμηνο του 2018, πέρα από τη μικρή αύξηση πωλήσεων, έδειξε και σημαντική ενίσχυση (+70%) της προ φόρων κερδοφορίας, φθάνοντας στα 1,8 εκατ. ευρώ, με μείωση των ζημιών σε μετά φόρων επίπεδο. Παράλληλα, το σύνολο του δανεισμού μειώθηκε στο τέλος του εξαμήνου κατά 43 εκατ. ευρώ (σε σχέση με το τέλος του 2017 και πλέον ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ. Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε σε 115,2 εκατ. ευρώ.

Για τις επιμέρους δραστηριότητες, ήδη υλοποιούνται σημαντικά βήματα. Η Intradevelopment υλοποιεί (σε συνεργασία με διεθνή στρατηγικό επενδυτή εξειδικευμένο στην ανάπτυξη και λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων) επενδυτικό σχέδιο ανάπτυξης ξενοδοχειακού resort 5 αστέρων σε ιδιόκτητη έκταση περίπου 100 στρεμμάτων στη Μύκονο, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί κατασκευαστικά και να λειτουργήσει από το 2020. Μέσα στο έτος, πρόκειται να ολοκληρωθεί ο συνολικός σχεδιασμός και οι μελέτες ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του επενδυτικού σχεδίου.

Στην ενέργεια, η στρατηγική της εταιρείας περιλαμβάνει την ανάπτυξη αιολικών και υβριδικών υποδομών ΑΠΕ. Η εταιρεία λειτουργεί αιολικό πάρκο 21MW στη Βοιωτία, για το οποίο έχει ήδη αδειοδοτηθεί η επέκτασή του κατά 12MW. Η κατασκευή της επέκτασης αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του τρίτου τριμήνου του 2018.

Παράλληλα, στον τομέα της πληροφορικής/τεχνολογίας, η Intrasoft International διεκδικεί νέες συμβάσεις, παρέχοντας ήδη ολοκληρωμένες λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες πληροφορικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς σε εθνικό επίπεδο, σε χρηματοοικονομικά ιδρύματα, τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς και μεγάλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε πάνω από 70 χώρες παγκοσμίως. Σε ότι αφορά στην IDE (Intracom Defense Electronics), τη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης και παραγωγής αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων στην Ελλάδα, θα στοχεύσει σε ενδυνάμωση της αξίας της μέσω της συμμετοχής σε έργα μεγάλης κλίμακας κυρίως στον τομέα επιτήρησης, συνεχίζοντας σημαντικές επενδύσεις σε στοχευμένο R&D.)

Τέλος, η Intrakat θα συνεχίσει την εκτέλεση των έργων που έχει αναλάβει, με αιχμή το έργο της Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, προϋπολογισμού 357 εκατ.ευρώ. Τo project βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς έχει ολοκληρωθεί η πρώτη σημαντική φάση των μελετών και η εξασφάλιση των απαιτούμενων οικοδομικών αδειών όλων των έργων των αεροδρομίων. Προ ημερών έλαβε χώρα η τελετή θεμελίωσης (http://www.capital.gr/epixeiriseis/3317076/se-aeroporiko-kombo-metatrepetai-to-aerodromio-makedonia) του νέου τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος θα ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021.

Παράλληλα, έως τα τέλη του 2018 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έργο προϋπολογισμού 37 εκατ.ευρώ για το φράγμα Αποσελέμη στο οροπέδιο Λασιθίου. Η Intrakat υπέγραψε μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018 νέες συμβάσεις ύψους 13,2 εκατ.ευρώ, ενώ στο τέλος του περασμένου Ιουνίου το ανεκτέλεστο της ανερχόταν σε 422,9 εκατ.ευρώ. Στο Χρηματιστήριο, ο Όμιλος Intracom Holdings αποτιμάται στα 84,4 εκατ.ευρώ.

Πηγή:Capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text