Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Η γερμανική εφημερίδα «FAZ» επανεί την «Aegean Airlines»

Η γερμανική εφημερίδα «FAZ» επανεί την «Aegean Airlines»

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η γερμανική εφημερίδα «FAZ» επανεί την «Aegean Airlines»

«Η ‘Aegean Airlines’ ένα φωτεινό ελληνικό παράδειγμα», γράφει στις οικονομικές της σελίδες στο δημοσίευμά της η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» για την ελληνική αεροπορική εταιρεία.

«‘Αναπτυχθήκαμε αργά και προσεκτικά’ αναφέρει ο επικεφαλής της εταιρείας Δημήτρης Γερογιάννης περιγράφοντας το κλειδί της επιτυχίας της ‘Aegean’. H εταιρεία ξεκίνησε έχοντας 300.000 επιβάτες και αυτό το χρόνο αναμένεται να φθάσουν τα 15 εκατομμύρια. Στη Γερμανία η νεαρή ‘Air Berlin’ δεν κατάφερε να επιβιώσει δίπλα στην παραδοσιακή ‘Lufthansa’. Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν αντίστροφα. Η ‘Aegean’ είναι σήμερα η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας και η κάποτε κρατική ‘Ολυμπιακή’ κατέληξε στα χέρια οικονομικών επενδυτών υπό τη σκέπη της ‘Aegean’. H εταιρεία, σύμφωνα με δικά της στοιχεία, διαθέτει ένα μερίδιο αγοράς της τάξεως του 49%».

Οντως η «Aegean» προοδεύει συνεχώς και για το 2018 βραβεύτηκε από τα Skytrax World Airline Awards για ένατη φορά, ως η Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη.

Η πορεία της εταιρείας ξεκίνησε τον Μάιο του 1999 επιχειρώντας στον ελλαδικό χώρο. Σήμερα, ως η μεγαλύτερη ελληνική αεροπορική εταιρεία της χώρας και μέλος της «Star Alliance», προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, τόσο σε ανθρώπινο όσο και σε υλικό επίπεδο, σε πτήσεις μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Σε συνέχεια της εξαγοράς της «Olympic Air» το 2013, ως η μεγαλύτερη ελληνική προσπάθεια που έχει υπάρξει ποτέ στον χώρο των αερομεταφορών, επενδύει σταθερά στην ανάπτυξη δικτύου εσωτερικού και εξωτερικού, ενισχύουμε τον τουρισμό με νέα δρομολόγια και αύξηση θέσεων και καλύπτουμε όλη την Ελλάδα, με ιδιαίτερη μέριμνα για την ευαίσθητη ζώνη της άγονης γραμμής. Παράλληλα, συμβάλλουμε στην περαιτέρω αναβάθμιση του ελληνικού τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.

H «Aegean» το 2017 μετέφερε το 2017 13,2 εκατομμύρια επιβάτες, 6% περισσότερους από το 2016. Μέσα στο 2017, αναδειχθήκαμε «Καλύτερη Περιφερειακή Αεροπορική Εταιρεία στην Ευρώπη» σε έρευνα που έγινε σε περισσότερους από 19,9 εκατ. επιβάτες από τα Skytrax World Airline Awards.

«Το βραβείο αυτό -που μας απονέμεται για 7η συνεχή φορά και 8η συνολικά από το 2009 έως σήμερα- αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που παρέχουμε στους επιβάτες μας, οι οποίοι μας εμπιστεύονται σταθερά και μας τοποθετούν στην κορυφή των επιλογών τους» αναφέρει η εταιρεία.

Το πρόγραμμά της το 2018 περιλαμβάνει ένα δίκτυο 153 προορισμών, 31 εσωτερικού και 122 εξωτερικού σε 44 χώρες, με 16.600.000 διαθέσιμες θέσεις. Οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται με έναν από τους νεότερους στόλους στη Ευρώπη, που αποτελείται από 61 αεροσκάφη.

Πηγές: «Deutsche Welle», «Aegean Airlines»

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text