Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Σημαντικός διαγωνισμός στην Τουρκία για την Intralot

Σημαντικός διαγωνισμός στην Τουρκία για την Intralot

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σημαντικός διαγωνισμός στην Τουρκία για την Intralot

Νίκος Χρυσικόπουλος

Τη διαχείριση του αθλητικού στοιχηματισμού στην Τουρκία θα διεκδικήσει για άλλη μια φορά η  Inteltek, θυγατρική της Turkcell και της Intralot. Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου και αφορά στη 10ετή παραχώρηση της διαχείρισης του αθλητικού στοιχηματισμού για λογαριασμό του Κρατικού Τουρκικού Οργανισμού "Spor Toto".

Η Inteltek, σύμπραξη της Intralot (45%) με τη Tukcell (55%), την τελευταία 15ετία έχει αναλάβει τη λειτουργία και παροχή τεχνικής υποστήριξης για το παιχνίδι προκαθορισμένου αθλητικού στοιχήματος Iddaa, συμβάλλοντας σε μεγάλο βαθμό για την ανάπτυξή του. Σήμερα λειτουργεί πάνω από 5.500 σημεία σε όλη τη χώρα, ενώ έχει αναπτύξει και online πλατφόρμα.

Η Inteltek, ως ο σημερινός operator (η τωρινή σύμβαση έχει ισχύ έως τον Αύγουστο του 2019, έπειτα από παράταση που δόθηκε), έχει επιδείξει ιστορικό σημαντικής ανάπτυξης του παιχνιδιού, με άμεσο όφελος στα κρατικά έσοδα της Τουρκίας.

Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης, ωστόσο, να καταστήσει ακόμη πιο ελκυστικό το Iddaa, έχει προσελκύσει το έντονο ενδιαφέρον διεθνών παικτών, του μεγέθους της IGT και άλλων, όπως αναφέρουν τα τουρκικά Media.

Με δεδομένο ότι η Τουρκία έχει τα καλύτερα δημογραφικά παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τον αθλητικό στοιχηματισμό, υπάρχει πρόβλεψη ακόμη και για διπλασιασμό του τζίρου του Iddaa σε σύντονο χρονικό διάστημα, κάτι που εντείνει τον ανταγωνισμό μεταξύ των διεκδικητών. Σήμερα το μέγεθος της αγοράς ανέρχεται στα επίπεδα των 2 δισ. ευρώ.Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αύξηση του ποσοστού του pay out, από το 50%, στο 70% (+40%), ενώ δόθηκε η δυνατότητα και για live στοιχηματισμό. Οι αλλαγές αυτές, αναφέρουν στελέχη του χώρου, θα επιδράσουν θετικά σε πολύ μεγάλο βαθμό στα μεγέθη του παιχνιδιού

Το υφιστάμενο συμβόλαιο με τον Spor Toto κατέχει σημαντική θέση στο χαρτοφυλάκιο της Intralot. Σύμφωνα με στοιχεία της Ιntralot, συνολικά από την Τουρκία πέρυσι προήλθε το 8,3% του ενοποιημένου κύκλου εργασιών και το 22,8% του EBITDA. Η δραστηριότητα του αθλητικού στοιχηματισμού σε όλες τις αγορές όπου έχει παρουσία ο ελληνικός όμιλος αντιστοιχούσε στο 55% των συνολικών εσόδων για το 2017.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text